Régen jobbak voltak az autók?
Nem volt így, volt szériahiba, volt rossz anyaghasználat, de negyedennyire nem voltak bonyolultak a kocsik, a probléma hatodannyi volt, plusz sokmindent az egyszerű felhasználó ismeg tudott bütykölni otthon.
a magam részéről maradok a régieknél!!
Nem igaz. Mindig is voltak jó és rossz szériák. Amikor megszülettem a szüleimnek egy daciája volt, 8 éves, a mai mércével nem öreg. Számtalanszor robbant le, pedig nem mentünk különösebben hosszú utakra.
Aztán lett egy Nissan Almera, az nagyságrendekkel jobb volt, 5 év alatt egyszer döglött be. Majd lett egy következő generációs almera, azzal 10 évig semmi gond nem volt. Nekem közben volt egy 15 éves Hondám, majd egy 10 éves Mazdám. Mindkettővel sok gond volt. Most egy 4 éves Hyundaiom van, a 4 év alatt hibátlan.
Én inkább azt látom, hogy minél öregebb egy autó, annál problémásabb...
Persze, régen minden jobb volt. Egy Trabant601, W353 vagy egy 1300-as Zsiguli messze jobb és üzembiztosabb technika volt és az anyaghasználatban és évtizedekkel felülmúlták a mai 3-as BMWket. Aki ezt nem látja az vak!
Dehogy voltak jobbak :D
Igen és nem.
Azzal nem értek egyet, hogy csak a faék egyszerű 90-es évek szívó motoros autói voltak a jók. Hiába terjesztik sokan ezt az igét.
A maiak viszont valóban nagyon túl vannak bonyolítva. Egyrészt a környezetvédelmi szabályok miatt. Másrészt az igények miatt: már egy kis városi autóban is "kötelező" a heremasszírozós ülés, 14"-os tv nélkül nem is autó az autó meg kell minimum a 150 lóerő is a városban 50-nel a munkahelyig elgurulni... Ennek ellenére a gyártók meg spórolnak. Sok a gyenge, igénytelen műanyag, gagyi megoldás, amik hosszú távon nem lesznek túl tartósak.
Szerintem valahol a 2000-es évek végén 2010-es évek elején voltak a legjobbak az autók. Akkor már modernek voltak, de még nem voltak túlbonyolítva. Nem hiszem, hoyg elfogult lennék, mert nekem is egy 2018-as autóm van. Megbántam, hogy eladtam az előző, 2005-öst. Sokkal tartósabb, igénytelenebb volt a szó jó értelmében, pedig az sem volt még mai szemmel sem egy fapados autó.
Szóval nem bíztatok senkit, hogy régi 15 éves autót vegyen, mert azok felett is lejárt már az idő. Meg összeesküvés elméleteket se akarok gyártani. De a maiak nagyon divat tömegtermékek lettek. Már a tervezéskor sem a hosszútávú használat a cél, ami 15 éve még nyomokban felfedezhető volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!