Régen jobbak voltak a fiatalok, mint most?
Amúgy az első által felvetett jelenséget mondták az én idősebb munkatársaim is. Az ő fiatalkorukban a rangidősnek volt szava és nekik kuss volt. Ettől függetlenül legtöbb munkatársam úgy van vele, hogy bár szokatlan nekik a "fiatal vissza pofázik" helyzet, viszont azt látják, hogy sok esetben a fiataloknak van olyan ötlete, tudása, ami több mint ami nekik van.
Azt vettem észre, hogy normális esetben mindenki tanul mindenkitől. A fiatal a tapasztalt öregektől, az öregek pedig a fiataloktól az új dolgokat.
És építőiparban dolgozva azt látom, hogy ugyanúgy vannak jó szakmunkás, szorgalmas fiatalok (ráadásul kisebbségiek) és vannak nagyon lusta öregek. Ez így volt régen is. Mindig voltak jobbak és rosszabbak.
https://www.youtube.com/watch?v=lWqeHVOQa58
Ha visszamennél 50 évet és megkérdeznéd nagyapád/dédapád akkor ős is ezt mondaná, hogy ezek a mai fiatalok ...
Ez kb. mindig is így volt, csak az változik ami miatt épp hőbörögnek az idősek. (mondjuk engem kicsit idegesít, hogy már a 30-as korosztály is úgy csinál mintha nekik nem lettek volna konfliktusai az idősebb generációval)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!