Lemerult az autom akkumlatora. Van ertelme toltetni, vagy ujat kell venni?
Igen, szoke no vagyok.
A toltes fel tudja 100%ra vinni, ergo toltes utan tud az akksi "ujkent" funkcionalni? Vagy ez a toltes csak ilyen ideig oraig funkcionalo dolog?
Érdemes megpróbálni feltölteni.
A töltés ideig óráig meglévő dolog, fizikában kapacitásként említjük. Menet közben visszatermeli az elhasznált energiát a generátor, ezért tart ki egy akkumulátor 3-5 évet.
Újként nem fog funkcionálni, max megfelelőként és ezt teljesítheti még évekig. Minden nap romlik egy kicsit a kapacitása, növekszik a belső ellenállása, új sosem lesz.
Egyébként mi a sztori? Nehezen teker, meg se nyikkan, rajta maradt a tompított?
Az aksi kiszereléséhez és töltéséhez mindenképpen kell úgyis egy műszaki érzékkel megáldott pasi. Ha csak a világítást hagytad rajta, akkor utána szinte ugyanolyan lesz.
Hidegben hamarabb lemerül.
2004-es gyári akku? Akkor sanszos hogy annak most lett vége.
Manapság kisebb csoda ha egy bolti akku elmegy 5 évet.
Feltöltheted, de tudd hogy már nincs neki sok hátra.
Meg a rövidtávok sem segítenek neki, néha el kell menni hosszabb távra is hogy a generátor visszatöltse rendesen.
+ télen akármiylen állapotban van, néha jót tesz neki ha rá van téve a töltőre 8-10 órára.
A mélymerülés csak az első félévben tesz neki jót.
Nem tudom hogy gyari e, no vagyok nem ertek az autokhoz semmilyen szinten.
Koszonom a valaszokat, memtek a zoldek
Egy töltést megér, főleg most hogy sok helyen -5 fokok voltak, ilyenkor ha nincs használva az autó egy darabig akkor le fog merülni.
Ha továbbra se lesz jó akkor akkucsere
Állandó rövidtávozás + sok állás + álló motorral világítás még egy jó akkut is lemeríthet, főleg télen.
Lehet, hogy egy töltéssel még életre kelthető, de miután minimum 2 éves az akkud (átlag 4 évet bírnak), így én lélekben felkészülnék a cserére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!