Lemerult az autom akkumlatora. Van ertelme toltetni, vagy ujat kell venni?
Igen, szoke no vagyok.
A toltes fel tudja 100%ra vinni, ergo toltes utan tud az akksi "ujkent" funkcionalni? Vagy ez a toltes csak ilyen ideig oraig funkcionalo dolog?
Ha nincs töltőd, akkor bikázzátok be, aztán autózz vele egy másfél órát, aztán másnap kiderül.
de a rövidtávozás nem tesz neki jót. a kocsinak se annyira.
2 éve vetted az autót, valószínűleg akkor sem volt új benne az akkumulátor. Rá van írva az akksira mikor gyártották, hacsak a kereskedő le nem szedte, de nincs nagy jelentősége - egyszer feltöltteted valakivel, vagy kimérted a feszültséget, kipróbáljátok, menthető-e, vagy minden további kisérletezés nélkül veszel egy újat.
Egy jó akkumulátort adnak 20-25 ezerért, noname van olcsóbban is, de még az is jobb, mint télen egy döglődő akkumulátorral autózni, mert az is benne van a pakliban, hogy nem otthon merül le.
Fel kell tölteni , lehet semmi baja csak nem tölt utána eleget azona rövid távokon.
De egyébként egy autóhoz szinte kötelező tartozék egy akku töltő.
Két esetes a dolog, de hamar kiderül ha KO az akku.
Nekem is volt, hogy nem tudott indítani, feltöltöttem és még utána van 2 évig használtam gond nélkül, de párom meg úgy járt, hogy reggel elment dolgozni, este meg nem forgatta az indítómotort. Bebikáztuk, és simán hazajött vele. Éjjel töltőn volt, reggel indult is, de délben már nem. Szóval hamar kiderül ha tönkrement az akku.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!