Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért pörög fel a motor ilyenkor?

Miért pörög fel a motor ilyenkor?

Figyelt kérdés

Amikor váltások között leveszem a lábam a gázról és mielőtt benyomnám a kuplungpedált, felpörög a motor, és ilyenkor van hogy kissé "megugrik" az autó.

Ez főként hidegen fordul elő, de viszont nem mindig. Nem tudtam még rájönni mitől függ.

1.6 benzines motor.

ma 10:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Hamarabb nyomod a kuplungot mint a gázt elengednéd.
ma 11:29
 2/5 A kérdező kommentje:
#1, nem, ez biztosan nem így van.
ma 11:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez egy corolla e15?
ma 11:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyes autók a kuplung benyomására megemelik a fordulatszámot rövid időre, annyira, hogy ha a sofőr nem mamlasz, akkor annyi idő alatt tud váltani és mikor a kuplungot felengedi, akkor azt nem az alapjáraton pörgő motorra, hanem magasabb fordulatszámra engedi rá. Ez egyrészt csökkenti a kuplung kopását és egyéb mechanikai elemek elhasználódását, másrészt a digitális lábú emberek számára is valamivel simább váltást tesz lehetővé.

Persze a kérdésből látszik, hogy neked még ezzel együtt sem sikerül simán váltani, szóval veszett fejsze nyele...

ma 12:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem pont a héten volt ilyen, hogy fennakadt a gáz váltáskor. Nem tudom milyen autó, és milyen megoldású a gázpedál. Az enyém bowdenes , és kellett neki egy kis kenés.

Ha elektronikus a gázpedál, akkor pedig a pedáljeladó potméter haldokolhat, esetleg a kuplungpedál kapcsolója.

ma 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!