Itt miért büntették meg a Suzukist?
Az látszik, hogy matat valamivel középen. De ez nem szabálysértés önmagában még. Én is ennyit szoktam nyomkodni nyáron a kijelzőt, míg be tudom állítani a klímát, mert egy almenü almenüjébe van eldugva és menet közben ezt idő megkeresni. Ha ez szabályellenes lenne, akkor az autógyártók nem csinálhatnák meg így vagy erre is lenne valami korlátozás, mint a mobilra. Szóval kell lennie valami más indoknak a megállításra. Sőt, valószínűleg nem csak megállították, hanem meg is büntették, mivel a rendőrség rakta ki ezt a videót, és az összes videó benne szabálysértést mutat be. Kivéve ez, mert ezen nem látszik semmi. Lehet hogy a telefonját babrálta? Megállításkor meglátták a rendőrök hogy oda van középre rakva a telefonja?
"Az látszik, hogy matat valamivel középen. De ez nem szabálysértés önmagában még."
De igen, mert nem a vezetésre figyelt.
Mobilozás is azért van tiltva mert elvonja a figyelmet.
#3 és tényleg :)
Egyébként meg hogy hozzáfűzzek valamit, én a központi tapipados kijelzőt utálom amin mire megtalálsz valamit... és közbe nézni kell, az nem vonja el a figyelmet?
Meg már minden is elektronikus a kocsiban. Horror javítattni garidő lejárta után.
Csak a kézben tartott mobiltelefon használatot tiltja expicite a kresz. Ha a műszerfalra rögzített kütyüt matatod, az önmagában nem stabálytalan.
Itt a biztonsági övvel volt a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!