Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Büntettek már meg valakit...

Büntettek már meg valakit gyorshajtásra segédmotorral? Alapvetően a segédmotor 45 el lehet képes menni önerejéből. De ugye ez csak egy elavult szabály. Mi van ha valakit be mérnek pl?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk valakit be mérnek 70el smkp-val és utána mennek megállítani mire számíthat? Jogsi elvétel vagy sima bírság? Valakinek tapasztalat?

2019. jún. 23. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
85-90 gurultam bele simsonnal a trafiba. Utánam villogtam, megkérdezték, hogy mennyivel mentem, persze nem tudtam. Ellenőrizték a jogsimat, biztosítást satöbbit majd mehettem tovább. Persze ez lejtőn lefelé volt.
2019. jún. 23. 11:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően nem foglalkoznak vele, amíg nem csinálsz valami hülyeséget.

Akkor viszont akár nagy szopás is lehet belőle.

Egyrészt nincs olyan, hogy elavult szabály. Érvényes szabály van. Pont.

Másrészt ne a bírságtól meg a rendőrtől félj, hanem a biztosítótól.

Ha baleseted lesz, hiába van biztosításod, biztosító mindent meg fog tenni, hogy ne kelljen fizetnie. Márpedig ha a leghalványabb gyanú is felmerül, hogy gyorsabban hajtottál mint az engedélyezett, akkor szakértői véleményt kérnek, az pedig megállapítja, hogy a járműved többre is képes volt.

Ez pedig azt jelenti, hogy

a) nem felel meg a műszaki előírásoknak, tehát nem érvényes a kötelező biztosításod,

b) ha M vagy B jogsival vezetted, akkor a kategóriára nem volt érvényes jogosítványod sem.

A biztosító egy fillért nem fog fizetni, mivel felrúgtad a szerződést, tehát zsebből kell fizetned az okozott kárt. És az bizony sokmillió is lehet, amit piszkosul be fognak rajtad hajtani.

2019. jún. 23. 13:00
 3/4 anonim ***** válasza:
48%
A megengedett sebessége még mindig 40 km/h a kresz szerint.
2019. jún. 23. 20:01
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem hülyék a rendőrök sem, és nem is ellenőrzi senki ezt a vicc szabályt.
2019. jún. 23. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!