Mi van akkor, ha a segédmotoromra egy külföldi rendszámot csináltatok, amin úgy variálom a betűket-számokat, hogy ne úgy legyen, ahogy egy eredetin van (pl fordítva, lentk ifejtem)?
????
Miféle "eredeti rendszám"? Mo-n az SMKP-knak NINCS semmiféle rendszámuk!
Én sem értem. Mi az, hogy eredeti rendszám? Smkp-n nincs rendszám.
És hogy akarsz rendszámot csináltatni rá, főleg külföldit?
2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről
Egyedi azonosító jellel visszaélés
347. § (1) Aki
a) egyedi azonosító jelet eltávolít vagy meghamisít,
b) olyan dolgot szerez meg, használ fel, vagy olyan dologról rendelkezik, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, vagy amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították,
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt üzletszerűen vagy bűnszövetségben követik el.
(3) E § alkalmazásában egyedi azonosító jel: az olyan dolognak, amelynek a birtoklását vagy rendeltetésszerű használatát jogszabály hatósági engedélyhez köti, a gyártónak vagy a hatóságnak a dolgon, illetve annak alkotórészén alkalmazott, egyedi azonosításra szolgáló jelölése.
---
Ezt írja a Btk. Bele lehet kötni, hogy mivel smkp., ezért (3) értelmében rendeltetésszerű használatát jogszabály hatósági engedélyhez nem köti, de valószínűleg ez a helyszínen intézkedő rendőrt nemérdekelné és feljelentene, aztán majd a bíróságon vagy kimagyarázod vagy nem (szerintem nem).
Köszönöm!
Nem tudom, hogy mégis mi lehetne ebből, de én is ilyenre tippeltem..:/
így már világos.
Hatósági jelzést vagy bármit, ami azzal összetéveszthető nem tehetsz a járművedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!