Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek sincs értelme már...

Szerintetek sincs értelme már egy 16 éves dízelbe 272 ezer km-nél váltót kuplungot cserélni?

Figyelt kérdés

Széjjel van teljesen, de még megy... viszont ahogy számoltam munkadíjjal együtt a bontott váltó + új kuplung szett benne lenne vagy 150 ezer forintba. Az autónak vannak egyéb bajai is de nem a hajtással.

Megjegyezném ez még a kettőstömegű nélküli faék verzió.

2021. dec. 14. 08:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Nekünk a 3-as BMW 17 éves dízel már túl van az 500 ezren és most volt nemrég kupplungcsere. Megéri hidd el... És az ilyen korú kocsikba még van gusztusod bele ülni, mert otthonosak, ergonomikus és emberbarát kárpitok fogadnak, nem idétlen irodai műanyagok, amik pont fordítva állnak mint kéne, meg műszerek fogadnak és nem 3 monitor ami pár év múlva kifingik és még a fűtés se tudod bekapcsolni.
2021. dec. 14. 10:16
 12/23 A kérdező kommentje:

#10 Nem mondtam hogy új autót akarok venni... csak egy azonos korú szívóbenzinest normális állapotban.

És még #10, #9-es mondta meg, megéri-e ennyit költeni rá? Ki tudja mekkora generál kellene neki. Ugyanilyen autót szintén dízelt a papának 700 ezerért újítottak csutkára fel. Hát tudod, kell a francnak még1x annyit költeni majdnem rá mint amibe került 6 éve...

2021. dec. 14. 10:18
 13/23 A kérdező kommentje:
#11 kopogós műanyagos városi kisautó nem hinném hogy hozza a a BMW érzést... nem is lenne pénzem fenntartani.
2021. dec. 14. 10:19
 14/23 anonim ***** válasza:

Nekem most 2 autóm van kérdező, egy 16 éves dízel, meg egy kis köbcentis benzines.

Mindkettő Clio, a dízelben nemrég cseréltek váltót. A benzinesben meg eléggé gallyon van. Nagyon lóg a kihajtás felőli oldal. Még megy hiba nélkül, de többek között ezért adom el, nincs kedvem váltót cserélni. (én csinálnám)

De ebből egy laikus semmit nem fog észrevenni. :(

Sokan ezt úgy hirdetnék, hogy hibátlan állapotban.

Csak én mivel sokat szerelgetek, láttam a hibát.

Szóval ha autót veszel, gyakorlatilag kb mindent meg kéne, hogy nézzél, hogy megérje.

Azon meg más lesz rossz. :(

Én is így jártam sokszor.

Most vettem a dízelt, azon meg az üzemanyag-rendszer szarakodik.

2021. dec. 14. 10:46
 15/23 A kérdező kommentje:
#14 Ami pontosan hogy GTK kategória a dízelen, főleg egy Clion, ami amúgy sem egy gyöngyszem.
2021. dec. 14. 11:12
 16/23 anonim ***** válasza:
Felhívnám a figyelmet a Totalcar erőmérő egyik tesztjére, ahol a 30 feletti Merci 2,5 TD nyolcszázezer km után is kb gyéri értéket produkál a padon. De ehhez nem kell Mercinek meg BMW-nek lenni, a 30 éves dízel Opelok, Fiatok, VW - ek is megfutják sokszázezret. De a korukbeli benzinesek is jobbak a maiaknál. Az újautópárti lóerőmániásoknak tudni kéne, hogy a dupla turbó lehet kétszeres teljesítményt ad - már amikor a turbó a maximumon pörög 4000 körül - de kétszeres kopást is mert kétszeres terhelés éri a dugattyú csapágyait.
2021. dec. 14. 11:29
 17/23 anonim ***** válasza:
Nem kellene 15 évesnél fiatalabb dízeleket venni. A nagynyomású rendszer előtti dízelek a jók, sima szívó vagy turbós. Akinek az nem elég, járjon repülővel. Magyar utakon tökéeletes, pályán kívül 120 is sok, pályán meg 140 ig mit akar az ember, át is kell vinni az erőt az útra... Egy dízelből nem kell többet kisajtolni.
2021. dec. 14. 11:34
 18/23 anonim ***** válasza:
47%
Röhögök a 400 lóerős 3 literes V6 os BMW - n... 4 turbóval. Csak ha nincs akkora őrült motorfordulat hogy az a 4 turbó pörögjön is, akkor nyoma sincs a 400 lóerőnek, ha meg hajtja az ember akkor csak szétfingik a kiscsapágyas kis lökettérfogatú motor... Már 300 lóerőhöz 8 henger kell és 5 liter, hogy a motort tartósnak lehessen nevezni.
2021. dec. 14. 11:36
 19/23 anonim ***** válasza:
10-es vagyok, bocsi 4 literest akartam írni
2021. dec. 14. 11:39
 20/23 anonim ***** válasza:

Kérdező, magamnak csinálom a dízel cliót, mechanikus adagolót rakok rá.

100 ezerért vettem.

A CR rendszer csere valóban lenne vagy 150 ezer.

2021. dec. 14. 12:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!