Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 125 köbcentis "sportmotoroknak...

125 köbcentis "sportmotoroknak" mi az értelme?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=Mu-1Qw3eI2c

Gyakorlatilag a VW Polo-mmal hamarabb elérem a 100-as tempót ami fölött ezek már meghalnak szóval főúton már életveszélyesek, mert a szokás az, hogy mindenki 120-140 körül szokott hajtani vagyis folyton előzni fogják (és tapasztalat alapján még valamelyik rá is húzza normális sávváltás nélkül, mert az én kisautómmal is eljátsszák hát még egy motorral...).

Városba pedig feleslegesen giccses/túlzó, egy naked bike, kényelmesebb robogó vagy klasszikus chopper formaterv jobban illik a városképbe.

De nem csak a sportmotorokra gondolok. Akármilyen 125cc motorral ami 100-120 felett már köhög, nem veszélyes főúton vagy inkább autópályán közlekedni?

ma 19:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Amiért a GTI, OPC, RS, stb stb autóknak is van értelme a 911 mellett mondjuk...
ma 20:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Valamit te nagyon benéztél, mert főúton szinte senki nem annyival.

Én ott járok és százzal se megy senki.

ma 20:44
 3/5 anonim ***** válasza:
#2 Én meg a 8-as főúton, ami amúgy 110-es út, de ennyivel haladva, buszok és kamionok kivételével mindenki megelőz. Ott szinte alap az autopályatempó, vagyis 130-140
ma 20:51
 4/5 A kérdező kommentje:
#2: 4-es főút Hajdúszoboszló és Debrecen között egy átlagos munkanap végén. Gyakorlatilag kamionokon és régi kisautókon kívül nincs aki megelőzne pedig óra szerint megyek 110 átlagban.
ma 20:59
 5/5 dirtboy ***** válasza:

A helyzet az hogy csupa feltételezés vagy. Egyrészt nem megy mindenki 120-140-nel.Másrészt aki siet majd kikerüli és kész,a közút nem versenypálya hogy lehetőleg senki ne előzzön le. Harmadrészt sok olyan motoros is van aki egész egyszerűen nem megy gyorsan,pl nagy robogósok,cruiseresek stb sokszor van hogy simán gyorsabb egy autós mint ahogy ők haladnak.

Hogy minek 125ccm gyorsasági motor? Azért mert van aki ezeket kedveli és később is majd gyorsaságit szeretne hajtani de valahol el kell kezdeni. Lehet fiatal és még csak A1 jogsija van amibe pont belefér egy ilyen gsx-r 125.

(Városba pedig feleslegesen giccses/túlzó)

Ezt a mondatot értelmezni sem tudom. Felfoghatatlan hogy mi az hogy egy motor városba giccses meg túlzó. Másik hogy ha nem 125-ös lenne akkor nem lenne giccses meg tulzó csak ezzel a hengerűrtaralommal az? Vagy városban giccses de vidéken nem? Esetleg egy tanyán a földúton mutat jól?

(Akármilyen 125cc motorral ami 100-120 felett már köhög, nem veszélyes főúton vagy inkább autópályán közlekedni?)

Fő úton nem gondolom annak hiszen ott szinte tartani tudja a megengedett legmagasabb sebességet. Autópályán szerintem nem nagyon közlekednek 125-ös motorral de ott is beállnak egy kamion elé ami megy 90-el aztán csá védve vannak hátulról és a kamionost sem tartják fel mert kamiontól gyorsabbak ha kell.

De nem isrtem a fennakadást, nem kötelező senkinek 125-ös gyorsaságit venni,de aki szeretne legalább van lehetősége.

ma 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!