Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nívópálca szerinti fél centi...

Nívópálca szerinti fél centi túltöltés okozhat problémát a következő olajcseréig?

Figyelt kérdés

Hello!

Adott egy 2023-as Suzuki Swift 1.2-es Dualjet K12D motorral.

Tegnap volt az első kötelező olajcserém és Ecstar Engine Oil 0w16 SN került bele. Kézikönyv alapján ez a legjobb viszkozitású olaj bele, tehát ezzel nincs gondom.

Könyve alapján olajszűrővel együtt 3.3 liter olaj kell az autóba.

Látom itt a számlán, hogy egy 4 literes kannával ment bele (feltételezem) mivel kannát nem kaptam vissza a maradék 7 decivel.

Gondolom ha hordóból kimérték volna akkor nem 4 litert számláznak le nekem.

Nívó pálca alapján viszont arra lettem figyelmes hogy sajnos a maximum szint fölé sikerült tölteni. Megmértem a nívópálcán hogy a minimum és maximum jelölés között 2 centiméter van, és kereken fél centivel van túltöltve.

Tisztába vagyok vele, hogy a túltöltés nem kimondottan jó, mert a főtengely felhabosítja meg a karterszellőzés nem lesz biztosított, de ennél a motortípusnál okoz e problémát az ilyen mértékű többlet vajon?

Nagyon örülök neki amúgy, hogy egy szakszerviz látogatás után ilyen bagatellnek tűnő dologgal kelljen foglalkozzam utólag, de mivel garanciás még egy darabig így sajnos marad a márkaszerviz.

Válaszokat előre is köszönöm!

febr. 1. 17:37
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Annyi nem fog gondot okozni.
febr. 1. 17:38
 2/3 anonim ***** válasza:
54%
Ennyi biztosan nem okoz gondot, de azért legközelebb szólj, hogy ne a szellemi fogyatékos nyúljon az autódhoz, hanem valaki olyan, akinek az IQ-ja legalább a két számjegyet megüti.
febr. 1. 17:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Az olajszint egy körülbelüli érték, kisebb eltéréseknek nincs jelentősége. Nagy eltérések és "egyéb" problémák esetén lehet.

Új autónál, normális olajjal esélytelen a probléma.

febr. 2. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!