Infotainmentsystem. Kell ez nekünk?
Autók müszerfalán levö kijelzö konyhanyelvre forditva.
Ti hasznosnak találjátok? Rendelnétek az autóba akár nagykijelöt? Vagy úgy kerestek használtautót alapból, hogy nomális fedélzeti monitorral van ellátva? Fontos a design? Melyik rendszert talàljátok a személyes véleményetek szerint a leghasználhatóbbnak?
Hát éppenséggel nem egy rossz dolog az, ha nincs szükség egy külön multimédia fejegységre, BT kihangosítóra, külön navira az alapból ott lévő szellőzés, légkondi stb. vezérlőfelület mellé, hanem ott van minden egyben.
Ha ez nincs, de a funkcióit használni akarod, telerakhatod úgy kütyüvel a műszerfaladat, hogy Emmet Brow is megnyalná a száját.
Gondolom az autó fejegység gyártók nem örvendeznek, hogy kiesik az aftermarket rész.
Új autóknál szerintem ez totál rendben van.
Régebbieknél viszont kifejezetten gond, hogy az akkori technika szerinti szinten lévő, elavult rendszerek vagy lecserélhetetlenek, vagy egy vagyonért.
Az én 21 éves autómban is van egy saccperkábé 7 colos BW LCD kijelző, egybeépítve a magnós fejjel, rádióval, szellőzés- és fűtésvezérléssel, művészet mai sztenderd hifivel ellátni, mindezt kikerülve, kihangosítással, pendrive lejátszással. És a navi még mindig külön, telóban.
Hogy a mai új kocsiknál lesz-e ilyen gond pár év műlva, nem tudom. Ezek legalább szoftverfrissíthetó rendszerek.
Ugyan nekem még nincsen autóm, de aktuális a téma, hiszen venni szeretnék hamarosan 2-3 millióért és ahogy elnézem, a mai 3-5 éves középkategóriás autókban van már valamilyen érintöképernyös dolog. Egy bégi barátom vett egy Ford Raptort, carplay-es gyári infotainmentsystemmel. Eléggé megtetszett, aztán én is szeretnék az autóba carplayt.
Sokan nem szeretik, mondják, hogy vezessek, ne tabletezzek, meg jo a CD meg a rádió, ott a telefonom mint navi, elég lesz az nekem. Valahogy nem igazán értem öket, miért eröltetik rám a véleményüket…
Az új autók ilyen rendszerei, legalábbis felhasználói felületben uniformizálódnak.
Android auto, IOS CarPlay lassan mindben benne van, folyamatosan frissített navik, jójezígy.
Egy házi tuning hifiépítőnek kiveszi a kezéből a játékszert, de istenigazából nincs is rá szükség, a gyári hangrendszerek is már baromi jók, sok kocsinál hozzárendelheted a mélynyomót is vásárláskor.
Én az utóbbi 3 évben több podcastet hallgatok, mint zenét. Ott azért a hangrendszer közel sem olyan fontos, ami pl egy igazi zeneörültnek.
Nekem pl nagyon getszik a BMW vagy a Mercedes rendszere. Valahogy sokat foglalkoznak velük és és igy a jò.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!