Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Minimálbérből melyik bömöst...

Minimálbérből melyik bömöst tudnám fenntartani ami jól is néz ki és menő lehet?

Figyelt kérdés

Összespóroltam az évek alatt 3 milliót most venni akarnék valami BMW-t amivel kicsit kitünnék itt a faluban , most jelenleg havi 100 ezer körül hozok haza, de szülőkkel élek nem kell másra fizetnem , most elég sokat elköltök chipsekre meg ilyenek de ha meg van a kocsi tudom arra is költeni mindet

Lényeg lenne hogy minél menőbb legyen , itt csajozgatni stb..

TUdom persze hogy minek vegyek ennyi pénzből iylet olyat stb mondogatják szüleim de nem érdekel , kicsit meg kell mutatni itt hogy mi hogy van

2021. okt. 31. 16:25
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
 281/668 A kérdező kommentje:
Tavaszig még annyit félretudok tenni , addig menni fog le az ára is az autóknak ahogy idősödnek
2021. nov. 2. 17:57
 282/668 anonim ***** válasza:
94%
#281 Ja-ja, fél év alatt annyit fog lemenni az ára pláne az inflációval együtt, főleg egy hatosnak ami a legjobban tartja az árát
2021. nov. 2. 19:00
 283/668 anonim ***** válasza:
95%
Amúgy jövőre ha emelik a minimálbért, 100ezer helyett keresel majd 130-at. Micsoda vagyon lesz.....
2021. nov. 2. 20:08
 284/668 anonim ***** válasza:
100%
Jo kis provokativ kerdes😁
2021. nov. 6. 13:34
 285/668 anonim ***** válasza:
100%
Én megértem a kérdezőt. Valamivel ki kell tűnni a faluban ha már az eszével nem tud.:-D
2021. nov. 6. 14:28
 286/668 anonim ***** válasza:
100%
#285 Igaz bár szerintem így is kitűnik, mert takarító Mari néninek vagy traktoros Józsi bácsinak és sokszor ennyi esze van, szóval lefelé kitánik a kérdező a tömegből :D
2021. nov. 6. 15:31
 287/668 anonim ***** válasza:
68%

Aztán nehogy úgy járj kérdező, mint ez itt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__11..

2021. nov. 9. 17:20
 288/668 anonim ***** válasza:
70%

Hol is kezdjem... Hetente többet keresek, mint a fizetésed kétszerese, van saját, tehermentes lakásom, így én is elgondolkodtam rajta, hogy vegyek egy BMW-t. Meg is tettem, tavasszal, egy 2 éves, keveset futott, viszonylag jól felszerelt F30 330i lett a választottam, ami bizony kicsivel 10 millió feletti pénzbe került. Mivel gyakorlatilag új, túl sok váratlan kiadásra nem számítottam, nagy baj eddig se volt. Hamarosan esedékes lesz egy olajcsere, ami bizony 100 ezer forint körül lesz. Azonban még így is többet kell rá költeni, mint egy néhány kategóriával kisebb autóra, nézzük csak... Éves súlyadó 60 ezer körül, éves kötelező biztosítás 80 körül, éves casco 300-400 körül (nem kockáztatom meg ugyanis, hogy egy kisebb ütközésnél csak a fényszórókért fizessek 700-800 ezret), téli gumi garnitúra 260 (lehet venni ling-long csodát is harmadennyiért, de az életem többet ér), benzin havonta 60 körül (megeszik egy ilyen városban 12-13 litert lazán). Ezeken felül az egyik hátsó gumim defektes lett (defekttűrő létére, nem volt javítható), párban kellett cserélni, 150 ezerért. Eddig ennyi. Nyilván egy kétéves kocsi nem egy betegágy, de amit te kinéztél (a 645i hirdetése aktív) a maga 16 évével egy pénztemető, nem véletlenül olcsóbb, mint egy full fapad Dacia Logan. Ha nincs vele semmi baj, akkor is zabálja a benzint, akkor is 50 körül van rá az éves súlyadó (fél havi fizetésed), akkor is hatszámjegyű összeg rá egy garnitúra gumi. Ha beüt a baj, amire nagy esély van egy két év híján nagykorú autónál, akkor se az a típus ez, amit a hátsó kertben lehet bütykölni. A V8-as BMW motorokkal (ez az N62 motor is az) még a szerelőknek is meggyűlik a baja. Egy vezérlés csere több százezer forint, de ez a legkevesebb, ami egy majdnem 300 ezer kilométert futott kocsi nem épp egyszerű motorjával történhet. A váltó (ha jól tudom 6 gangos ZF van ezekben) elég jó konstrukció, viszont ki tudja, hogy az előző tulaj mennyire figyelt oda pl. a rendszeres olajcserére, ami ezeknek a váltóknak az Achilles-ína. Rossz esetben milliós összeg egy ZF automata javítása... Amiket az előbb leírtam, még csak kis része a dolognak, ami történhet egy ilyen autó vásárlása után. Nyilván a többi alkatrész sem Swift árban van, és valami garantáltan el fog romlani az első hónapokban...

A csajok szemében meg nem leszel vonzóbb, ha van egy kiöregedett prémium BMW-d, főleg ha megtudják, hogy 100 rongyot keresel havonta és 25 évesen az anyáddal laksz. Akinél ez vonzóbbá tesz, az meg egy ital után is lecidázna a falusi disco WC-jében, nem kell neki ehhez egy pénztemető BMW. Még valami, a csajok a stabilitásra buknak, nem a BMW-re. Akinek menő autója van, nem amiatt vonzó a nők szemében, hanem amiatt az egzisztenciális stabilitás miatt, aminek köszönhetően megengedhet magának egy jobb autót... És még egy csomó jobb dolgot.

Azt tanácsolnám, vegyél mondjuk egy régebbi, nem ex-prémium, a szó jó értelmében véve igénytelen autót, ha meg nagyon ragaszkodsz a BMW-hez, akkor egy E36 316i-t. Azt még lehet otthon szerelni, és az alkatrész se horror ár hozzá. A fő tanácsom pedig, hogy tanulj, képezd magad, hogy pár év múlva stabil anyagi háttérrel megvehessed álmaid autóját, és gond nélkül fenn is tudjad tartani. Meg fogod tudni csinálni, csak elhatározás és önfegyelem kell hozzá!

(Megsúgom, gyerekkori álmom volt nekem is egy BMW, így átérzem a helyzetedet, és kívánom, hogy mihamarabb teljesüljön az álmod. De ehhez előbb egy anyagi stabilitás kell.)

29/F

2021. nov. 19. 22:51
 289/668 anonim ***** válasza:
79%
Ja, és a 645i-t megnéztem a gépjármű nyilvántartóban, eddig 23 tulajdonosa volt és 3x tekerték, átlag minden alkalommal 100 ezer kilométerrel vissza, tehát az a 267 ezer km jó lesz 567 ezernek is...
2021. nov. 19. 23:01
 290/668 anonim ***** válasza:
92%

Na azt rögtön törölteti ha meg van jegyezve hogy megint kiemelte a trollkodását, de aki véletlen komolyan venné olvassa vissza a kommenteket köztük a kérdezőét is és leesik.

Abban meg nem tudom mi a szabályellenes hogy figyelmezteti az ember a többieket, hogy fölösleges az idejüket pazarolniuk mert nem komoly a kérdés.

2021. nov. 19. 23:15
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!