Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gépészmérnökként milyen első...

Gépészmérnökként milyen első gépkocsit vegyek?

Figyelt kérdés

Azért irtam le a foglalkozást, hogy sejthető legyen, hogy használtban gondolkodom, mivel a gépészmérnökök általában nem keresnek milliókat. Bár ahogy kivettem a gépkocsivásárlás nem függ a jövedelemtől, mert szerény fizetésből élők is kocsival járnak.

33 leszek lassan, de nem nagyon érdekelnek a gépjárművek, sem műszaki, sem társasági szempontból.

Munkába BKV-val járok, nem igazán vonzanak a forgalomban részt vevő idegbeteg emberek és az araszolgatás reggel / este.

Parkoltatni az utcán tudom, nyoc ker. köztársaság téren.

Anno csajomnak volt egy lexusa, és még ő is használtan vette, 7 millióért, pedig ügyvéd volt, akkor én miért szégyellném?

Viszont ha belegondolok, akkor a lexus előtt egy hondája volt, amit meg eladott egy 23 éves gyereknek 3 millióért, és a gyereknek már nem az volt az első kocsija, és az a fiú is valami mérnök volt, ráadásul Debrecenben.

Szóval nem tudom. 3 milliót nem költenék kocsira, ami nekem nem létszükséglet. 1 milliót mondjuk igen (kérdés, hogy mennyit kell rajta javítani vásárlás után)

Sajnos nagyon érzelmi alapon megy ez a használautó kereskedelem, és nem logikusan, és ez nekem nagyon nem tetszik. Sokkal könnyebb lenne az élet, hogy vaskalapos értékek mentén lehetne vásárolni, nem pedig szimpátia mentén dőlne el, hogy ki mit vesz meg, vagy ki kinek mit ad el.

2021. szept. 1. 18:31
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:

anno a csajom is mondta hogy vezessem a kocsiját meg a céges kocsikba is be akartak ültetni, de én ezeket nem vállaltam, mert egyrészt nem akartam károkozásért felelni, meg nem akartam málhás szamárrá válni akit ide oda küldözgetnek kocsival. Én már így is eléggé mindenes vagyok, nem akartam még egy szintet emelni rajta.

és egyébként ha van egy csomó ember, aki lehasznált bmw-t vesz és nem eszik csak hogy fel tudja pimpelni a menőzős kocsiját, akkor én nem engedhetem meg, hogy csak legyen egy kocsim?

Anno a csajom is busszal járt munkába, hiába volt kocsija.

meg ő is volt már 30 amikor ÜGYVÉD létére megvette az első kocsiját 800ezerért egy honda civicet

2021. szept. 1. 20:11
 22/50 A kérdező kommentje:
meg igazából itthon az autóvásárláshoz a nőkhöz és a focihoz midnenki ért.
2021. szept. 1. 20:23
 23/50 anonim ***** válasza:
51%

Neked teljesen felesleges az autó. Azt irod tomegkozlekedsz.

Ha mégis kell autó valamiért, akkor ott vannak a carsharing szolgáltatók.

Felesleges autót tartanod.

2021. szept. 1. 20:36
 24/50 A kérdező kommentje:

de muszáj mert ugye az alaptörvényben benne van, hogy a szülőről gondoskodni kell ha rászorul.

anyámék 300 kmre laknak és kb 10 év max és olyan korba érnek ahol már felügyeletre szorulnak.

volt aki MINDEN NAP lejárt 200kmre vidékre pestről az apjához fél évig...hogy mellette volt két gyereke és a feleségének is távol éltek a szülei és nem számithattak senkire. Hát nem irigylem azt az élethelyzetet.

meg ugye munkahelyileg is ki vagyok szolgáltatva ha nincs kocsim, gépészmérnökként nem a belvárosi iroda a jellemző, hanem az üzemek, amik jó messze vannak...és mivel saját lakásom van, ami az otthonom, igy nem költözködnék jöttment albérletekbe

2021. szept. 1. 20:39
 25/50 anonim ***** válasza:
75%
de egy idióta, flegma és nagyképű vagy te a válaszaidból ítélve... főleg hogy neked csak csajod, és az is csak volt, szánalmas.
2021. szept. 1. 20:54
 26/50 A kérdező kommentje:
ugy latom valakinek faj h nem a sajat torekeny ertekrendje szerint mukodik az elet....
2021. szept. 1. 21:04
 27/50 anonim ***** válasza:
44%
Egy gépészmérnöknek legalább BMW dukál.
2021. szept. 1. 21:11
 28/50 A kérdező kommentje:
MERCEDES
2021. szept. 1. 21:13
 29/50 anonim ***** válasza:
51%

Akkor vegyél autót, amikor szükséged lesz rá. Addig felesleges.

Majd, ha vidékre akarsz járni hetente kétszer, vagy új melóhelyed lesz, akkor veszel. Addig minek? Csak áll a ház előtt és égeti a pénzed.

Fizetsz a parkolásért, az uzemanyagert, adó, biztosítás, kötelező szerviz, értékvesztés. És még egy métert se mentél vele.

2021. szept. 1. 21:24
 30/50 anonim ***** válasza:
Katalizátor felvásárló vagyok A8 Audim van.. szóval..
2021. szept. 1. 23:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!