Gépészmérnökként milyen első gépkocsit vegyek?
Azért irtam le a foglalkozást, hogy sejthető legyen, hogy használtban gondolkodom, mivel a gépészmérnökök általában nem keresnek milliókat. Bár ahogy kivettem a gépkocsivásárlás nem függ a jövedelemtől, mert szerény fizetésből élők is kocsival járnak.
33 leszek lassan, de nem nagyon érdekelnek a gépjárművek, sem műszaki, sem társasági szempontból.
Munkába BKV-val járok, nem igazán vonzanak a forgalomban részt vevő idegbeteg emberek és az araszolgatás reggel / este.
Parkoltatni az utcán tudom, nyoc ker. köztársaság téren.
Anno csajomnak volt egy lexusa, és még ő is használtan vette, 7 millióért, pedig ügyvéd volt, akkor én miért szégyellném?
Viszont ha belegondolok, akkor a lexus előtt egy hondája volt, amit meg eladott egy 23 éves gyereknek 3 millióért, és a gyereknek már nem az volt az első kocsija, és az a fiú is valami mérnök volt, ráadásul Debrecenben.
Szóval nem tudom. 3 milliót nem költenék kocsira, ami nekem nem létszükséglet. 1 milliót mondjuk igen (kérdés, hogy mennyit kell rajta javítani vásárlás után)
Sajnos nagyon érzelmi alapon megy ez a használautó kereskedelem, és nem logikusan, és ez nekem nagyon nem tetszik. Sokkal könnyebb lenne az élet, hogy vaskalapos értékek mentén lehetne vásárolni, nem pedig szimpátia mentén dőlne el, hogy ki mit vesz meg, vagy ki kinek mit ad el.
sajnos nem tudom mit jelent, mert nem értek az autókhoz.
bár ha úgy nézem:
könnyü szerelhetőség, jó és olcsó alkatrész ellátottság
a konstrukció a tartósságot helyezi előtérbe, robosztus, és ezért a hasonló kategóriához képest képes vagyok 20%-al többet fizetni.
kb mindent ilyen alapon veszek, még ruhákat is.
Értem. Köszönöm a kiegészítést.
Mindazonáltal nem dönthetünk Ön helyett.
Akkor első körben hadd kérdezzem meg, mennyit és mire akarja használni azt a gépjárművet? Mekkora szállítási kapacitással kell rendelkezzen (személy és tonna)?
valószinüleg csak megfelelésből venném, mert valahol azért mégiscsak ebben mérődik a férfi, hogy van e kocsija...
ha egyszer munkahelyet váltok, akkor valószinüleg már külterületre kell majd járjak dolgozni, ami kocsival is 30-40 perc,és addig meg kéne tanulni vezetni budapesten a zsufolt helyeken.
2 személyes oké, 2 ajtós is oké, hátsó ülések szimbolikusak, ha azokat lehajtom akkor férjen bele kb 400 liternyi holmim. Mert bár van saját lakásom, ami az otthonon és felhalmozott dolgaim is, még ki tudja mit hoz az élet, és lehet hogy el kell költözzek. És én most is ennek alapján tartok dolgokat, hogy ne legyen túl sok, ha mozdulnom kell..
otthon azt láttam, hogy minden lomot eltesznek, mert hátha jó lesz majd valamire valamikor. Csak éppen ez 20-30 év múlva sem következik be.
továbbá én úgy nőttem fel hogy az elektromos ablakemelő, légkondi vagy normális hangrendszer totál elképzelhetetlen luxus volt.
apámék még két év is úgy vettek kocsit, hogy SEMMI nem volt benne...na jó légkondi meg ablakemelő igen, de csak azért mert anélkül nem adtak semmilyen modellt már. De a rádiót már képes volt kivetetni belőle.
19:51-es vagyok
Köszönöm a kiegészítést.
Ha Ön úgy gondolja, hogy az szgk-t megfelelésből venné, akkor javaslom, válasszon más referenciacsoportot. Ne azt, amelyik a férfiasságot auóbirtoklásban méri. Javaslom, válasszon olyan referenciacsoportot, amelyik az emberi értékeket preferálja a tárgyak tulajdonlása helyett.
Javaslom továbbá, hogy vegyen vezetési órákat, hogy a bp-i forgalom tempóját és rutinját felvegye. Vannak olyan autós oktatók, akik a már jogsival rendelkezők számára is rendelkezésre állnak gyakorláshoz, rutinszerzéshez. Ne a saját autóját padkázza le, karcolja meg stb. Próbálja további gyakorlatszerzéssel minimalizálni a károkozás valószínűségét.
Halassza akkorra az autóvételt, amikor az már elkerülhetetlen, szükségszerű lesz!
Jó döntést kívánok Önnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!