Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gépészmérnökként milyen első...

Gépészmérnökként milyen első gépkocsit vegyek?

Figyelt kérdés

Azért irtam le a foglalkozást, hogy sejthető legyen, hogy használtban gondolkodom, mivel a gépészmérnökök általában nem keresnek milliókat. Bár ahogy kivettem a gépkocsivásárlás nem függ a jövedelemtől, mert szerény fizetésből élők is kocsival járnak.

33 leszek lassan, de nem nagyon érdekelnek a gépjárművek, sem műszaki, sem társasági szempontból.

Munkába BKV-val járok, nem igazán vonzanak a forgalomban részt vevő idegbeteg emberek és az araszolgatás reggel / este.

Parkoltatni az utcán tudom, nyoc ker. köztársaság téren.

Anno csajomnak volt egy lexusa, és még ő is használtan vette, 7 millióért, pedig ügyvéd volt, akkor én miért szégyellném?

Viszont ha belegondolok, akkor a lexus előtt egy hondája volt, amit meg eladott egy 23 éves gyereknek 3 millióért, és a gyereknek már nem az volt az első kocsija, és az a fiú is valami mérnök volt, ráadásul Debrecenben.

Szóval nem tudom. 3 milliót nem költenék kocsira, ami nekem nem létszükséglet. 1 milliót mondjuk igen (kérdés, hogy mennyit kell rajta javítani vásárlás után)

Sajnos nagyon érzelmi alapon megy ez a használautó kereskedelem, és nem logikusan, és ez nekem nagyon nem tetszik. Sokkal könnyebb lenne az élet, hogy vaskalapos értékek mentén lehetne vásárolni, nem pedig szimpátia mentén dőlne el, hogy ki mit vesz meg, vagy ki kinek mit ad el.

2021. szept. 1. 18:31
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
86%

Ha 33 éves mérnökként nem keresel meg annyit, hogy vegyél belőle egy tisztességes autót, akkor téged kirabolnak a munkahelyeden.

Junior mérnökök 350-et megkeresnek.

4 havi mérnöki fizetést összespórolva bemennék egy Toyota szalonba, és 5 év alatt 30 ezer forintosával kifizetnék egy yarist. És akkor van autód 10 évre.

Vagy vehetsz 2 1 milliós autót és a járulékos költségekre kifizetsz még egy milliót legalább.

2021. szept. 1. 18:47
 2/50 anonim ***** válasza:
54%
Suzuki
2021. szept. 1. 18:47
 3/50 A kérdező kommentje:
hát bocs de az van azoknak is akik feleannyit sem keresnek mint én
2021. szept. 1. 19:03
 4/50 A kérdező kommentje:
"nem azért szoptam az iskolában meg 7 évig munkahelyeken, hogy csak ennyit érjek el"
2021. szept. 1. 19:05
 5/50 A kérdező kommentje:

hát bocs de hitelre nem nagy szám autót venni.

nyilván jóval többet keresek mint 350 ezer, de havi 30 ezreket fizetni azért (legalább) hogy legyen autóm....hát nem tudom...

van több ismerősön, akik elég magas bevételekkel rendelkeznek mégsem vesznek autót, vagy nagyon lepukkantat.

Viszont ahogy csökken a képzettség és az intellektus úgy szaporodnak meg a gépkocsitulajdonosok aránya az ismeretségi körömben.

2021. szept. 1. 19:09
 6/50 anonim ***** válasza:
79%
Jó kis troll kérdés. Egy mérnök ennyire nem hülye. Tapasztalatból mondom, mert én is az vagyok.
2021. szept. 1. 19:16
 7/50 anonim ***** válasza:
88%
#6: De ez egy gépész, baszki :D
2021. szept. 1. 19:24
 8/50 anonim ***** válasza:

"Sajnos nagyon érzelmi alapon megy ez a használautó kereskedelem, és nem logikusan, és ez nekem nagyon nem tetszik. Sokkal könnyebb lenne az élet, hogy vaskalapos értékek mentén lehetne vásárolni, nem pedig szimpátia mentén dőlne el, hogy ki mit vesz meg, vagy ki kinek mit ad el." Tisztelt mérnök úr, ameddig nem osztja meg velünk, mik azok az Ön szerint az "vaskalapos használtautó-vásárlási értékek", addig nem tudunk Önnek adekvát választ adni. Kérem, a definíciója legyen szabatos, ugyanakkor pontos.

---

Aspergeres-e Ön?

2021. szept. 1. 19:33
 9/50 A kérdező kommentje:

igen, aspergeres vagyok

szerencsére nem annyira, hogy a hétköznapi élettel totál 0 legyen az üres halmaz.

sok IQ menzás ismerős viszont egy teljesen párhuzamos univerzumban él, nekik a hétköznapi emberek élete nagyjából felfoghatatlan. Én pont az arany sávban vagyok, mert még nem annyira magas az intelligenciám, hogy az már visszaüssön.

De ha már itt tartunk...több ismerős gyerek elkezdett dolgozni anno 200 ezer forintokért multiknál és fizették az albérletet, de fél éven belül már vették a kocsit, mert nekik ez volt a fétis.

egyik gyerek vett egy mx5-öt, van aki csak egy fiat puntot tudott vagy akart. És azóta sem járnak jó kocsikkal, pedig eltelt majdnem 10 év.

2021. szept. 1. 19:41
 10/50 anonim ***** válasza:

19:33-as vagyok

Köszönöm a kiegészítést.

"vaskalapos használtautó-vásárlási értékek" mit jelentenek?

2021. szept. 1. 19:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!