Betiltanád a fedélzeti kamerák használatát?
Figyelt kérdés
Ausztriában tilos, jogosan? Szerintem igen. Egy esetet mindig az adott körűlményelhez képest kell vizsgálni, előzményekről nem mindig látunk felvételt és így megbélyegezzük az ítelethírdetésik a feltételezett elkövetőt. Csomó cég nem engedélyezi a kamera használatát, pl Volán vagy BKV.
Helyes?
2021. júl. 25. 01:08
11/15 anonim válasza:
Betiltani biztos nem lehet.
Mert akkor a telefonokat is tiltani kellene, mert azzal is lehet felvételt késziteni.
13/15 anonim válasza:
Kötelezővé tenném, van is nekem elől hátul.
14/15 anonim válasza:
Én inkább kötelezővé tenném minden autósnak mert kegyetlen hasznos egy balesetnél könnyebb bizonyítani mik voltak az előzmények, ez megkönnyítené a rendőrök munkáját a helyszínelésnél, a biztosító cégek munkáját is nagyban segítené. Oké hogy vannak hátrányai például különféle felvételeket feltenni kisebb kihágásokról is látható rendszámmal stb... én ezt szabályoznám inkább hogy az út alatt készült felvételeket ne lehessen közzé tenni az interneten és magát a felvételeket tényleg csak akkor lehessen felhasználni ha olyan helyzet van pl.: baleset esetében. Én inkább csak a felvételek közzé tételét tiltanám be vagy szabályoznám hogy csak rendszámok, és felismerhető arcok kicenzúrázásával engedném meg.
15/15 anonim válasza:
Szabályozva van.
General Data Protection Regulation, röviden: GDPR
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!