Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek kevés az átlag...

Szerintetek kevés az átlag embernek az elektromos autó hatótáv ?

Figyelt kérdés
Rendszeresen azt mondják ismerőseim , hogy azért xar az elektromos autó, mert nem lehet vele egy feltöltéssel elmenni Münchenbe,Frankfurtba stb de az 1.9 Tdi az simán elmegy Pestről Münchenbe egy tankkal. De kicsit belegondolva ezek az emberek akik ezt mondják szerintem soha nem voltak kocsival Münchenbe. Szerintem az emberek 80%-ának teljesen elég az a 280-400 km amit ezek a kocsik jelenleg tudnak az átlag embernek aki személy autóval jár és nem áruszállító meg ilyesmi annak szerintem tökéletesen elég ez a hatótáv. Nektek mi erről a véleményetek ?
2021. júl. 18. 10:47
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
100%

50es

A telefon nem jó példa, mert az okostelefon a PC-t váltotta ki a házból, ami az egész íróasztalt elfoglalta, és nem lehetett mozdítani. Most meg a zsebünkben hordunk olyan számítógépeket, amivel mellesleg telefonálni is lehet.

Amúgy én is vennék nagyon szívesen pl VW ID3, baromi jó autó, vagy ma láttam egy IX3-as BMW-t, ami nagyszerű, mert pont olyan mint az X3as. A TDI mellé nagyon szívesen vennék ilyesmit, ha lenne zseton bőven. Tudom hogy minden új technikának idő kell, azt is, hogy 8 év múlva már lehet ID3at hozok németből, nem TDI Audit, mint a mostani. De jelen pillanatban első számú autónak még kompromisszumos egy elektromos. Ha van mellette belső égésű, akkor tökéletes. De a hátrányait nem lehet eltusolni.

48as voltam.

2021. szept. 7. 19:38
 52/56 anonim ***** válasza:
76%

"Szerintetek kevés az átlag embernek az elektromos autó hatótáv ?"

Tapasztalatból mondom, édeskevés.

2021. szept. 7. 19:43
 53/56 anonim ***** válasza:
34%
Teljesen mindegy mit írnak egyesek. A tények magukért beszélnek. A statisztikák szerint évente 16 ezer kilométert autózik az átlag. Ez napi 45 kilometer sincs. 150 km hatótávú Leafek röhögve hozzák az átlagnak megfelelő rendelkezésre állást.
2021. szept. 15. 05:08
 54/56 anonim ***** válasza:
77%

Teljesen felesleges éves futásteljesítményről statisztikákat nézegetni. Főleg hogy ez nem is egy nyesett átlag, benne vannak azok az autók is, amik nem gurulnak pár km-nél többet, meg azok is, amik évente 200 ezret mennek.

Inkább azt lenne érdemes vizsgálni, hogy mekkora távokat szoktak az autósok egyszerre utazni. Ha van havonta kettő 500 km-es utad, akkor évi 12 ezret mentél csak, mégsem jó számodra egy elektromos.

2021. szept. 15. 11:21
 55/56 anonim ***** válasza:
69%
Egyébként jah ez a statisztika pont szh@rt se ér, nekem van 4 autóm, ebből 3-at mindig műszakiztatom, ezek közül az egyikkel megyek 40K km-t évente (többet,de na) Akkor végül is a statisztikában én csak 10-et megyek ugye, mert eloszlik :D
2021. szept. 15. 16:17
 56/56 anonim ***** válasza:
71%
Apám most 6000 km-t ment egy év alatt a Golffal. Mert olyan helyen dolgozik, hogy egyszerűen csak kisétál a házból. Meg ha kell, viszem én őket, stb. Viszont augusztusban kellett menjenek Németországba, 2500 km oda-vissza. Repülő, vonat nem játszott, meg amugy is, azért van az autó, mert így akkor mentek, amikor akartak meg amikor kellett. Egyszer tankolt az úton, 3 perc alatt, meg egyszer vissza. Ahhoz már neki (sem) lett volna türelme, hogy töltőket keressen, 12 óra helyett 24et utazzon.
2021. szept. 15. 20:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!