Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek kevés az átlag...

Szerintetek kevés az átlag embernek az elektromos autó hatótáv ?

Figyelt kérdés
Rendszeresen azt mondják ismerőseim , hogy azért xar az elektromos autó, mert nem lehet vele egy feltöltéssel elmenni Münchenbe,Frankfurtba stb de az 1.9 Tdi az simán elmegy Pestről Münchenbe egy tankkal. De kicsit belegondolva ezek az emberek akik ezt mondják szerintem soha nem voltak kocsival Münchenbe. Szerintem az emberek 80%-ának teljesen elég az a 280-400 km amit ezek a kocsik jelenleg tudnak az átlag embernek aki személy autóval jár és nem áruszállító meg ilyesmi annak szerintem tökéletesen elég ez a hatótáv. Nektek mi erről a véleményetek ?
2021. júl. 18. 10:47
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
30%
Így és eképpen teszi tönkre a világot a hiedelmekre épülő, de keresedelmileg könnyedén kiaknázható ostobaság. NINCS olyan szabály, hogy a ha "zöldebb" autót akarsz akkor be kell érned a kerekes hátizsákokkal. Siméán lehet 800 LE-s autód (amit simán leszabályozhatsz kölcsönadáskor a kölködnek 200-ra akár, mégegy kiváló termékfunkció egyébként), ami simán ehetne 2-3 liter fosszilis üzemanyagot 100-on, 2-3000 km-es hatótávval, és ha hallod mikroturbináidat felvisítani, hidd el, lesz olyan érzés mint a szar európai 4-6 hengeres kis műanyag BMW-k ócska száraz motorhangja.
2021. júl. 18. 16:36
 22/56 anonim ***** válasza:
77%

"#4 Valami nekem sem okés mivel gondolom aki ingázik Magyarországból az nem Debrecenből meg naponta Bécsbe hanem a határ mellől ingáznak pl Szombathely ,Kőszeg stb és oda még elég a hatótáv. Valamint gondolom, hogy a kint élő magyarok is a munkahelyükhöz közel keresnek szállást és nem Münchenből ingáznak naponta Hamburgba vagy ha igen ott már inkább a repülő játszik nem a kocsi. "

Jesszusom, ki mondta, hogy naponta ingázik bárki ennyit? Az évi egy, vagy 2-3-4 hazalátogatásról beszélek, amit sokan autóval bonyolítanak le.

De hogy lásd miről beszélek: néhány hónapja hétvégén hazautaztam 200 km-re a munkahelyemről, ahogy hazaértem, kaptam a telefont, hogy egy közeli családtagomat baleset érte külföldön. A háttér mindegy, a lényeg, hogy nekem kötelességem volt azonnal útnak indulni hozzá. Akkor éppen a 12 éves benzines kisautóm volt alattam, ami 1 milliót sem ér, amivel gondolkodás, fejtörés nélkül neki tudtam indulni az 1000 kilóméteres útnak. Na most ha éppen egy 30 millás Teslám lenne, amit már alapból 50% alá merítettem, brutál ideges lettem volna, hogy a 30 millás autóval várakoznom kell a töltéssel, meg számolgatni kell, nem pedig 5 perc alatt telitank, és indulás.

4es voltam

2021. júl. 18. 21:21
 23/56 anonim ***** válasza:
100%
Aki használt már ilyet huzamosabb ideig az tudja hogy bizony édeskevés.
2021. júl. 18. 22:32
 24/56 anonim ***** válasza:
0%
Szavazgató félkegyelműeknek hozzáteszem, a 21-es hozzászólás a 20-as konklúziója volt csupán. Remélem nem sokáig szavazgattok a bolygómon már, eljön a várva várt feltétel nélküli alapjövedelem ideje végre, és 95%-otok kitartottan drogozhatja el az életét, persze zárjegyesen és áfásan, felszabadítva a "munkaerőpiac" anakronisztikus társadalmi nyomását amely szerint mindenkinek munka kell, nem kell. Dolgozni sem kell. Szavazni sem. Állatkertben kell csak zabikálni, kakikálni. Azt szeretitek, ráadásul ingyen. Nem tökéletes? Én is legalább annyira várom mint ti, higgyétek el.
2021. júl. 18. 23:36
 25/56 anonim ***** válasza:
24%
Továbbra is, az elektromos autó használhatatlan szemét - jelenlegi formájában. De, ha nem zabálnátok a szemetet is, akkor lehetne benne gázturbina, vagy akár reaktor, és a 800 LE-s többezer vagy akár korlátlan hatótávolságú elektromos meghajtású jármű valóban aránytalanul jobb, egészségesebb, és hatékonyabb mint a robbanómotoros öregecskék. Amíg viszont nincs ilyen, csak az otthon és állomásocskákon fél napig töltögetett kis kvarcjátékok, addig merő gazdasági kárt és technológiai visszaesést okozol csak vele, ha megveszed, felelőtlenül rombolva a bolygódat és fajodat, miközben azt hiszed jóember vagy, pedig csak egyszerűen ostoba. Mint a legtöbben.
2021. júl. 18. 23:42
 26/56 Beviz Elek ***** válasza:
32%

Béreltünk Tesla Model 3-at, a második nap felakasztottuk egy Superchargerre és miközben néztük ahogy töltődik arra jutottunk hogy ha otthon állna egy hagyományos és egy minimum Model 3 szintű elektromos, akkor az elektromossal mennék haza Angliából. Haza lehet veretni a hagyományossal úgy hogy csak tankolni állsz meg és végigrohantad az utat, de haza lehet menni kényelmesen is, úgy hogy pihenten érkezel.

Te voltál a műtős vagy miért volt olyan fontos minél hamarabb odaérni? Nem is értem azokat a felelőtlen családokat akik nem tartanak fenn egy helikoptert az ilyen vészhelyzetekre.

Remélem érzed mekkora ostobaság ilyen béna indokokkal takarózni.

2021. júl. 18. 23:45
 27/56 anonim ***** válasza:
100%

26:

Nem az, segíteni szeretett volna a családtagjának, nem feltétlenül egészségügyi jelleggel, de akár ehhez is ragaszkodhatott volna ha történetesen orvos, nem? Mi közöd hozzá miért? A mozgásszabadságról van szó, hasonlóképpen a szólásszabadsághoz, amit a tojásokból ójfent tömegesen kikelő kommunista baromfi oly könnyen feladna, csak hogy néhány öngyilkos tinédzser kislány jelentéktelen életét megmentse, vagy hogy annak ürügyén a "túl szabad" emberek jogait penalizálja.

2021. júl. 19. 00:08
 28/56 anonim ***** válasza:
100%

" Haza lehet veretni a hagyományossal úgy hogy csak tankolni állsz meg és végigrohantad az utat, de haza lehet menni kényelmesen is, úgy hogy pihenten érkezel."

Ja, meg haza lehet úgy is menni, hogy nem állsz meg 2 óránként a youtuberek által jópofinak beállított 40 perces "kávézásokra" meg "evésekre" benzinkutakon és malmozol amíg töltődik az aksi 80%-ig egy 30-40 milliós autóban, ahelyett hogy egy töredékébe kerülővel gyorsabban és OLCSÓBBAN érnél haza. :)

2021. júl. 19. 00:12
 29/56 Beviz Elek ***** válasza:
76%

Látom érted a lényeget. Minden közlekedési eszköznél lehet úgy csavarni a körülményeket hogy találj jobbat, gyorsabbat, kényelmesebbet. Az hogy kapsz egy hívást és emiatt el kell szaladni hirtelen 1000km-t az nem hogy mindennapos, az emberek egy kis részével fordul elő élete során. Egy ilyen helyzettel takarózunk? Ez egy hihetetlenül ritka eset de a városokban napi szinten araszolunk ahol folyamatosan károsítjuk mások és a saját egészségünket. Minden nap, folyamatosan, nem életünkben maximum 1 úton.

Én mentem haza pihenő nélkül Angliából, én többet nem tenném. Én vezettem elektromost és úgy mondok róla véleményt, én ezen tapasztalatok után szívesebben indulnék el elektromossal.

Hogy te mennyit vezettél egyhuzamban, mennyit vezettél elektromost és mivel indulnál el az a te bajod.

2021. júl. 19. 00:30
 30/56 anonim ***** válasza:
20%

29:

Talán, de amikor szabad ember járművet vásárol, a szabadságot és a lehetőséget vásárolja meg, hogy bármikor, bárhová mehet vele, "készen áll", ez pedig nem holmi megszámlálható diszkrét alkalommal fordul elő, és főleg nem hogy neked igazolást nyújtson be ezirányú igényéről, hanem folyamatosan tudatában van, amíg ennek megfelelő jármű birtokában vagy. Amikor ez megvásárolható ésszerű áron, 800+ lóerőben, minimum 2-3000km de lehetőleg korlátlan hatótávolsággal (miniatűr LEU reaktor), akkor boldogan veszek elektromosat, mert tényleg verhetetlen gyorsulásban, nem kell elavult baromság bele mint pl. váltómű, stb.

2021. júl. 19. 01:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!