Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalmi vizsgán a vizsgabizto...

Forgalmi vizsgán a vizsgabiztosnak kell javítási lehetőséget adnia a parkolásnál?

Figyelt kérdés
Tegnap volt forgalmi vizsgám! Jobbra hátra merőleges parkolás volt és a jobb oldali autóhoz túl közel mentem és azt mondta a vizsgabiztos hogy álljon félre megbukott! Na de nem is fékezett be az oktatóse és a javítási lehetőséget se adta meg!

2021. jún. 11. 15:18
1 2 3
 11/27 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Attól függ hol. Kalocsán 1 van.
2021. jún. 11. 17:07
 12/27 anonim ***** válasza:

#7 Ez attól függ, hogy hol laksz. Nyilván minél nagyobb a város, annál több a tanuló is, a vizsgabiztos is, így kisebb az esély ugyanazt a vizsgabiztost kifogni kétszer. De amúgy sokan gondolkodnak úgy, hogy "remélem nem ugyanazt kapom, aki először megbuktatott", pedig ez értelmetlen. Lehet egy vizsgabiztos szigorú, de SOHA nem várnak el tőled olyat, amit ne kellene tudnod megcsinálni hibátlanul. Ő előtte ott a lap és aszerint értékel, szóval nem tud és nem fog pusztán szigorból megbuktatni. Csak akkor buksz meg, ha arra ok volt.

És bár most nem így érzed, de utólag majd biztos egyet fogsz velem érteni abban (ahogy mindenki), hogy inkább egy szigorú vizsgabiztos legyen a tanulóval alapos, mintsem hogy egy lágyszívű figura puszta jóindulatból szemet húnyjon valami hiba felett és olyan tanulót engedjen át, aki még nem kellően jó, aztán meg megy ki egyedül a forgalomba...

Sok sikert!

2021. jún. 11. 17:12
 13/27 anonim ***** válasza:
Ha nem tudsz parkolni az a megoldás hogy megtanulsz, nem az hogy a vizsgabiztoson parázol
2021. jún. 11. 17:14
 14/27 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, én egy 80 ezres városban lakom, tehát van jópár vizsgabiztos, nekem mégis sikerült kétszer ugyanazt megkapnom (sőt, ugyanazt az útvonalat is!!!). Elsőre egy figyelmetlenségi hibán hasaltam el, másodszorra jobban figyeltem, ráadásul tudtam, hogy mik a személyes vesszőparipái (az általános előírások betartatásán túl), így össz-vissz 3 hibavonallal meg is lett :) Tehát nem feltétlenül rossz, ha ugyanahhoz kerülsz esetleg ismét.
2021. jún. 11. 19:34
 15/27 anonim ***** válasza:

Korrigálni lehet, magadtól. Ha egyértelműen jelezted, hogy befejezted a manővert és az kifogásolható, a VB nem fogja azt mondani, hogy na ezt nézd meg jobban és csináld újra.

Amúgy sajnos a realitás az, hogy attól is függ, hoyg épp milyen kedve van a VB-nak.

2021. jún. 11. 21:30
 16/27 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm! Az pl bukta ha párhuzamos parkolásnál a hátuljával nekigurulok a padkának! Mert pl y fordulónál megengedett!
2021. jún. 12. 12:14
 17/27 anonim ***** válasza:
46%
A padkának nekihajtás mindig bukta. Y-nál is.
2021. jún. 12. 12:16
 18/27 anonim ***** válasza:
Így van, ahogy #17 mondja. Hol hallottad, hogy Y-nál megengedett? Mindennek tilos nekimenni, bármikor, bármilyen formában. Én legelső alkalommal azért hasaltam el a vizsgán, mert párhuzamos parkolásnál "nekimentem" az útra kilógó bokornak. Kérdeztem, hogy mégis mit kellett volna tennem, azt mondja szólni kellett volna neki, hogy ott nem megoldható a parkolás és akkor kerestünk volna másik helyet. :D Hát igen, kissé szigorú volt, de amúgy igaza volt és nem bánom. Bárminek mész neki, az gond. Faággal megcsikarod az autót, padkázással megütöd a felnit vagy defektet kaphatsz, stb. Szóval mindennek tilos nekimenni és ezt nagyon is komolyan veszik még a lazább vizsgabiztosok is.
2021. jún. 12. 14:47
 19/27 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
72%

Patkának neki szabad menni parkolásnál és Y-nál, csak felmenni rá nem.

Ezt mondta az oktatóm gyakorlás alatt és vizsgán a vb is.

2021. jún. 12. 14:55
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

"padkázással megütöd a felnit vagy defektet kaphatsz, stb. Szóval mindennek tilos nekimenni"

Lepadkázni igen, nekigurulni a "gumival" nem bukta alapból. Elhiszem hogy van aki ezért buktat, de központilag nincs ez meghatározva hogy magában bukóok. Nyilván ez arra igaz, ha csúsztatott vagy kinyomott kuplunggal finoman nekigurulsz, nem akkor ha bőgázzal kajakra nekimész.

2021. jún. 12. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!