Miért buktattak meg a forgalmi vizsgán? Mit hibáztál?
"mindkét eset tök hétköznapi"
Minden vezetővel előfordul, hogy az ember elindul és közben másként alakul a helyzet és csak hirtelen megállva adja meg az elsőbbséget. Vagy nem jön össze a kigyorsítás és a másiknak lassítania kell. Hetente egyszer. Havonta egyszer. De akivel ez egy félórás vizsga során megtörténik, az inkább gyakoroljon még néhány órát.
Nem beszélve a körforgalmas esetről, ahol a vizsgázó ténylegesen bement a másik autó elé.
"nem mentem be elé teljesen"
Értem, bár a hozzászólásban azt írtad, hogy bementél. És mivel az oktató is fékezett, már nem lehetett tisztázni, hogy anélkül mi történt volna. És olyan egyszerű a szabály: ha nem indexel kifelé, akkor neki van elsőbbsége.
Örülök, hogy a későbbiekben jól alakult a közlekedésed.
De gondolom abban egyetértünk, hogy ha sokakat átengednének a vizsgán, akik hasonlóan hibáznak, az nem lenne jó.
Sávot akartam váltani. A városban mögöttem jó 100m-re jövő autó elé állítólag nem sorolhattam volna be, hanem állóra le kellett volna fékeznem, megvárnom míg senkit nem látok a tükörben és csak akkor mehettem volna be a belső sávba. Ettől függetlenül a teljes útvonalat végigcsináltatták vele, a végén szóltak csak, hogy ez nem tetszett a VB-nek.
Másodjára más biztost fogtam ki. Ennél sokkal szűkebb helyre soroltam be és még csak hibapontot sem kaptam érte.
B-nél egy olyan útvonalat húztam, amit már jól ismertem. Egyik elhagyatottabb utcában a menetirány szerinti jobb oldal fel volt bontva (lehetett volna menni rajta, de nagyon lassan), úgyhogy az oktató úgy tanított, hogy index balra és akkor óvatosan mehetek a szembesávban. Ez 10-ből 9-szer jó is volt, de a vizsgán pont jött valaki jobbról az egyik kis zsákutcából, és balra akart volna kanyarodni, de én ugye pont ott jöttem. Megálltam a szembesávban, reménykedve, hogy jobbra akar menni, és akkor elém bejön, majd követem őt. Ő intett, hogy menjek, kirakta balra az indexet. Ezután mondta a vizsgabiztos, hogy akkor álljak félre, nem adtam meg az elsőbbségét.
A2-nél meg "feltartottam a forgalmat", miután előtte mondta az társam, hogy a gyorsításokból vegyek vissza, amit én úgy értettem, hogy menjek lassabban, így kb 40-45-tel mentem 50 helyett. De ott volt még egy hibapontom, index kint maradt picit tovább a kelleténél, illetve nem pont a STOP-tábla vonalában álltam meg, hanem 10 centivel előrébb, ahonnan már belátható a kereszteződés. De a fő ok a forgalom feltartása volt a vizsgabiztos szerint.
A korlátlan egyből sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!