Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóvásárlásnál létezik...

Autóvásárlásnál létezik foglaló ha nagyon tetszik az adott autó?

Figyelt kérdés
2021. jún. 6. 19:26
1 2
 11/11 b1812567 ***** válasza:

Elmagyarázom, bár szerintem az első - valamiért lepontozott - hozzászólásomból is kiderül:

Az előleget, ha mégsem veszed meg a dolgot, visszakapod. Illetve eladóként visszaadod.

Míg foglaló esetén - mint írtam - a pénz csak akkor jár vissza, ha az eladó hibájából nem jött létre az átruházás, akkor viszont az összeg kétszeresét kell az eladónak kifizetnie a vevő felé (mondjuk egyfajta fájdalomdíjként).

Nyilván a foglaló erősebb, "fájóbb" emiatt. De szerintem hétköznapi esetben az előleg letétele is elég a szándék komolyságának kifejezéséhez. Ha nem bízol a másikban, vagy vevőként nagyon-nagyon akarod, akkor foglalót is otthagyhatsz. Bár akkor már eleve lehet adásvételit is írni.

2021. jún. 7. 22:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!