Dacia Spring vélemények? Szerintem ez az autó jelenelg ár-érték bajnok!
Ez az autó pont olyan, mint amire az emberek kb 3/4 részének szüksége van.
Van egy kicsi 45 lóerős, de nyomatékos villanymotorja, aminek következménye hogy borzasztó keveset eszik, benzin fogyaszásra átszámítva 100 kilóméteren 0,7 decit !! Ez az autó ténylegesen tudja hozni az "előírt" hatótávot. Szerintem jól néz ki. Könnyű vezetni, parkolni vele. Iszonyú gyors a car play ami benne van.
Városban teljesen jól el lehet vele lenni, 0-70ig kifejezetten jól megy.
Szeritnem 4,5 millió körül best buy.
4,5 millió egy teljesen fapados autóért, ami kb 3 millió lenne, ha benzines motorral árulnák.
Úgy gondolom, hogy 2021-re már illene oda eljutni, hogy minden autóban állítható legyen a kormány... magam felé is. Hát ebben nem az. Ez jól mutatja, hogy mennyire puritán szerencsételen.
Arra jó, ha belvárosi vagy és soha nem mész külterületre. 40 le, akárhogy is nézzük, kevés. Illetve car sharing cégeknek jó befektetés.
Persze mondhatjátok, hogy ennyi pénzből ez fért bele, de itt a nagy kérdés: miért olyan fontos, hogy elektromos legyen? Ha még nem jár ott a technológia, hogy a belsőégésűvel egyárban legyen, mégis mi az előnye? Ingyen ezzel sem autózol, áramot ugyanúgy környezetszennyező módon állítjuk elő.
Tehát dönthetsz: gyengén felszerelt, rossz anyagminőségű, gyenge, kis hatótávú, városi cirkáló, vagy 5 éves használtpiacon egy minddennel felszerelt, erős motorú nagy autó.
Tök hülyeség ez a számháborúzás, de egy adat: a Spring 0-ról 50-re kevesebb, mint 6 másodperc alatt gyorsul, aki szerint ez lomha, az biztos 150Le+-os autókban szocializálódott.
Városban semmi értelme a 100-ra való gyorsulás hasonlítgatásának, mert nem gyorsulsz annyira. :-) Viszont a 6 szekundum alatti idő már ugyanolyan fürge autózást tesz lehetővé, mint a forgalom összes többi átlag résztvevője számára. Föl tudod venni a tempót, nem fognak jobbról-balról előzgetni, mint itt valaki írkálta az előbb.
Nem lineáris a Spring gyorsulása, tecccik érteni? :-)
19/21
Szóval..
Magyarországon úgy érzed reális dolog az, hogy az emberek könyezettudatosságból vesznek inkább villanyautót 6,5-ért, miközben EU viszonylatban döntjük évről évre a negatív rekordokat autó átlag életkor tekintetében.
Az is reális, hogy aki évi pár ezer km-t vesz, az szalon autót vesz (lol)
Városi boltbajáráshoz kb bármi jó
Senki sem mondta, hogy 200 lóerősnke kell lennie, nem kell elkezdeni valótlan állításokkal ellenérvelni. De a 44 mindenképp vicces a 100+ lóerős hatchbackek világában.
persze, hogy kell az embereknek. Mert az emberek nagy része egy birka, pénzügyi intelligencia nélkül. Az emberek nagy része azért veszi, mert utána elmondhatja a szomszédnak meg a rokonnak akit évente 1x lát karácsonykor, hogy vett egy szalonautót.
Ennek az autónak nincs semmi tényleges előnye. Persze tudom, magyarországon a nettó 180 országában mindenki annyira zöld, hogy 6,5ért vesz autót évi 2000 km-re városban boltba járni
Én sem igazán értem hogy az emberek mit esznek ezeken a fapados, kopogó-recsegő, 14es virslikre szerelt 40 lovas szarokon.
Ez kb a szalonautózás legalja. Ez tényleg az a szint, hogy nem tudsz észérvet mondani mellette.
Városi autó kell? 6,5ért már (ehhez képest) nagymotor, felszerelt benzinest kapsz. Boltba futkozós kell? 1 milliórt veszel egy használtat.
Nem értem akik ezzel érvelnek, hogy ez évi 2000 km-hez boltba járni tökéletes, azok hol élnek?
Tele vannak az utak G astrákkal, vasaló swiftekkel, focusokkal, fabiakkal. Olyan messze vagyunk a pusztán elvből zöldet veszek dologtól, mint Makó-Jeruzsálem.
Ahogy előttem is írták, ez azoknak lesz jó vétel akik meg akarják mutatni hogy ők márpedig megtudják venni a szalonautót. Az, hogy egy lassú gatyi ronda bódé az nem számít, de legalább új.
Ez egy elvileg városi autó. Városban való futkozásra nem vennék 6,5-ért autót. Ha esetleg mégis akkor szétnéznék a benzinesek között ami ugyanez csak erősebb, felszereltebb, minőségibb.
Ezt az egész low budget villanyautózást el lehetne már felejteni amíg képtelen árban legalább megközelíteni a benzinesek szintjén.
6,5 misiért ezt kapod? Ezért kelsz fel reggel és mész dolgozni évekig? Hogy ezt a kopogó virsli gumis 44 lovas kacatot kapd érte??? Nem hinném.
Azt ugye tudjátok, hogy nem mindenki él olyan nyomorúságos életet, hogy 10-15 éves használt autókat kell vásárolgatni élete végéig :D. Van aki meg tudja engedni az 5-6-7 milliós új autót. És ÚJAT AKAR. Nem használtat. ÚJAT.
Viszont nem akar 10 meg 15 milliós autót. Megtehetné, de nem akar. Azoknak mi az alternatíva? Új autó olcsón. Mennyi egy új autó ma? A legolcsóbb is kb 4 millió. Ez meg 6,5. Vagy 7. Akkor meg? :D
Ne használt A8-as Audihoz hasonlítgassátok ezt a szart. Hanem a ma piacon kapható ÚJ autókhoz.
Mondjátok ezt, hogy benzinesbe ugyan ez 3 millió lenne. Ja. És? A Tesla meg 10. De helyette 50.
Benzinesben minden autó olcsóbb lenne. Ezért írtam, hogy az elektromos autóknak elég szemtelenül megkérik még az árukat. Nem véletlenül nem veszik annyian.
Konkrértan a Tesla model S plaid+ vagy miatököm 60 millióért vicc kategória. Azon mégsem háborog senki :D.
Minden tesztelő oda-vissza van érte, de ez az autó nem magánembernek való, hanem autó megosztós cégeknek, esetleg futároknak.
Állami támogatással is jóval drágább, mint bármilyen másik városi benzines konkurense.
ma 11:12
Megkérdezhetem mitől jobb az új autó egy pár éves használtnál, amíg gyengébb + kevésbé felszereltebb + ócskább/gagyibb?
Szerintem egy vicc azzal érvelni, hogy megengedheted magadnak. Mit? A szalon autók legalját? Mert ez az. Megengedheted magadnak a legkisebb motoros, legfapadosabb, legbóvlibb szart de legalább új, mert neked igényed van erre? Mert megeteheted? LOL
Tipikus mutogatni való szar, amit megmutathatsz majd a műszaki analfabéta rokonnak, vagy a 80 éves szomszédnak. De aki vágja ezt az autót az ki fög röhögni.
"Ne használt A8-as Audihoz hasonlítgassátok ezt a szart. Hanem a ma piacon kapható ÚJ autókhoz."
De amíg egy 10 évvel régebbi kisautó kenterbe veri MINDEN létező téren addig miért ne lehetne pont ez is egy érv? Miért vennék ennyiért egy ilyen mákdaráló kopogós szart ? Mert új? WOOOOOW
Ez az autó pont az ilyen pénzügyi kultúrával nem rendelkező komplexusos hülyéknek jó, akik megveszik mert új, és menő. Közben meg egy akkora fapados okádék szar amit úgy vágnék ki a garázsomból hogy földkörüli pályára is állna
Közben meg egy észérvet nem tudtok mondani mire jó ez a kacat. Elhangzott is városi 1-2 ezer éves futás. Ja hogy azért megveszed ezt... ok xd
Ez a baj ezzel az egész belépő szintű villany bohóckodással. Tisztelet a kevés kivételnek, de 10 évvel korábbi kisautók verik oda vissza őket felszereltségben, jelen esetben teljesítményben is. El kéne ezt az egész kategóriát engedni, mert nincs létjogosultsága.
Leírtam mire jó, csak b@szol elolvasni :D. És nem érted meg, hogy vannak emberek a földön, akik NEM AKARNAK HASZNÁLT AUTÓT VENNI. Nem tudom mit nem lehet ebben felfogni. Nekik új kell. Amit ők konfigurálnak. Ők finganak bele először.
Mert ilyen alapon amit magyarázol, minek gyártanak autót? Mindenk ivegyne használtat... Kb itt tartunk.
Velem hiába vitatkozol, én leírtam, kinek való az autó. Ne nekem vergődj, nem én vagyok a célközönség.
Nem írom le újra. Képzeld el, szüleim mikor vették az anyukám autóját, ők is új autót vettek. Miért? Mert. Csak. Pedig nem megy vele sokat. Úgy gondolták, ha van pénzük újra, miért vennének használtat?
Valakit NEM érdekel az autózás, csak közlekedőedény, de szeretne nem használt autóban ülni, aminek nem ismerő az előéletét.
Ha te ezt nem tudod felfogni, nem tudok mit kezdeni veled.
Nekem is használt autóm van. De te most itt értetlenkedsz, hogy ki az a hülye aki új autót vesz 6 vagy 7 millióért, amikor annyiért ezt meg azt kapni.
És melyik 10 évvel ezelőtti kisautó veri kenterbe a maiakat? :)
Neked az autózás gondolom öröm. Stílusodon látom, hogy nem vagy több 25-nél. Gondolom kell az autó villogni, legyen mit szeretni, simogatni. A pénzedért a lehető legszebb, legvagányabb, legjobb teljesítményű autót keresed, ami anyagiakból adódóan gondolo használt. Ez vagy te. Én is egyébként. Én sem vennék ilyet 7 millióért. Vennék belőle egy használt Mustangot.
De valaki akar egy új autót, ami elektromos. Ennyiért bele tudsz ülni. Kész. Fogadd el. Ne magyarázd meg, hogy mennyivel okosabb, meg jobb választás egy 10 éves használt. Neked lehet. Másnak nem.
Valamiért elkapkodták mindent, nagyon érdekes :).
Azoknak kár hozzá szólni aki azt se tudja miről van szó.
Virsligumit írnak a barmok, holott 165/70 R14-es gumi van rajta.
Városba pedig rugalmasabb, jobban gyorsul 60-ig mint a 150-es benzin autó.
VAló igaz hogy autópályára nme ez alegjobb, de nem is arra csinálták.
AZt se tudom hogy ezt kopogást honnan vette a sok süket analfabéta, mert még újkorában biztos hogy nem kopog meg zörög semmi se rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!