Fogyaszt-e bármennyi áramot, egy szivargyújtós töltőadapter abban az esetben, ha nincsen rácsatlakoztatva eszköz?
Egyenáramú az adapter, csak ellenállással csökkentik a feszültséget a mobil szintjére.
Ha nem így van, írok..(megyek, és szétszedem az adapterem, mert nincs rá szükség. Sőt rámérek fogyaszt-e valamicskét készenlétben)
" Meg az sem egészséges ha a szivargyújtó akkor is ad áramot ha nincs gyújtáson és a kulcs is ki van véve a gyújtáskapcsolóból."
Érdekes, nekem az autóm gyárilag ilyen és még nem égett le és az akku sem merült le. (Igaz nem hagyok semmit a szivargyújtóban.)
Igen, én is azért szeretem hogy ilyen, mert a CTEK töltőmhöz van olyan gyári adapter, amivel a szivargyújtón keresztül tudom tölteni az akkut. Nagyon kényelmes, mert még csak a motorháztetőt sem kell felpattintani.
Hátrány, hogy mikor a kamerát kötöttem be, a szivargyújtó nem jó neki tápnak, ha automatikus üzemben akarom használni. A biztosítékdoboztól egy üres, gyújtásra aktív helyéről kellett neki tápot húznom.
Egyébként egy 2011-es autóról van szó, relatív hogy mennyire számít őskövületek.
6-os voltam.
A "szivargyújtós töltő adapter" egy DC-DC kapcsolóüzemű tápegység. És mint minden ilyen kapcsolóüzemű táp, ezeknek is van fogyasztása terheletlen állapotban is, mivel a kimeneti pufferkondiban ilyen esetben is tartják a meghatározott értékű feszültséget, viszont a kondik kapacitása nem végtelen, így időnként rá kell tölteni, hogy ne essen be a feszültsége egy meghatározott érték alá (jellemzően ez az ingadozás csak néhány ezred voltnyi fesz, vagy tízezred voltnyi). Ezen felül a tápegység vezérlő chipje (és még pár alkatrész) is fogyaszt áramot.
Általánosságban az ilyen tápok üresjárati fogyasztása mW -okban van megadva (tehát messze nem vészes, egy autórádió is többet fogyaszt csak azért, hogy ne felejtse el a beállításokat, illetve "ketyegjen" benne az óra), de ahogy fentebb írták, bármikor történhet bármi egy (esetlegesen gyártási hibás, vagy silány minőségű) kapcsolóüzemű táppal és akár a fogyasztása is megugorhat egy hiba miatt, vagy a szivargyújtó biztosítékát is tönkreteheti (zárlatos állapotban)...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!