A benzinesemnek teljesítményben, melyik dízel felel meg kb?
7-es Accord
1600kg~
189 Ló
223nm 6800-nál
Nagyjából melyik dízel autó/motorral tudja ezt a teljesítményt?
Csakis gyári állapot érdekel.
Gondolok itt 0-100 ra, akár 80-120-ra.
Pl.
2.5 V6
Gondolom az tudja kb nem?
Tegnap egy A6-os 120-ig tudott utánnam jönni, aztán elfogyott szegény.
Gondolom ez volt benne?
Azért kicsit más a kettő, nyomatékra a dízel sokkal többet tud. Egy 190 lovas dízel egész más karakterű, mások az értékei, kisebb fordulaton adja le a nyomatékát.
Szerintem menetteljesítményre nagyjából a VW 2.0 PDTDI 170 lóerős változata, vagy a 180lóerős 2.5 V6 TDI tud hasonlót. Lóerőre kicsit kevesebb, nyomatékra viszont több mindekettő (350 és 370Nm)
Nyomaték még soha nem gyorsított fel semmit. A teljesítmény viszont igen.
"Tegnap egy A6-os 120-ig tudott utánnam jönni, aztán elfogyott szegény."
Nem ismerem az A6-ost. Nekem csak egy egyszerűbb 1.6-os kisdízelem van. De még ennél is 120 km/h-nál kb 2100 a motorfordulat. Egy dízelmotornál sincs még bőven vége se a teljesítménynek, se a nyomatéknak 2100-as fordulaton. Vagy ha igen, ott komoly műszaki gond van.
Az A6-os tulajdonosa biztos tudta, hogy verseny van? Biztos vagy benne hogy az A6-os tulajdonosát nem érdekelte a sebességhatár és tudatosan túl akarta volna lépni?
Ahogy nézem az Accordod gyári 0-100km/h gyorsulási értéke 7,9s. Az 1.6-os dízelmre is csak néhány tizedmásodperccel vernél rá. Egy A6-osban meg azt gyanítom egy hangyányit nagyobb motor van.
7
Nemtudom, különben miért volt a seggemben?
Előzni tudott volna, át is ment a mellettem lévő sávba, mert szemből nem jött semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!