-9o fok hengerfej csavar lehuzasanal mit jelent?
3o.
Akkor a tömítésen volt rosszul írva?
"Fellazitom 9o fokba, de az a 84 nm valami iszonyat vérszegénység húzza le. Rosszul írtam, mer valamit azer húz rajta, de az kötve hiszen hogy bármire is elég lenne."
Érthető, hogy a csavar már nem nyúlik sokat, mert egyszer már megnyúlt és felkeményedett. A #22 hozzászólásban leírtam, hogy ennek mi az értelme.
De ha nem akarod, ne lazitsd fel és ne húzd meg másodszor 84Nm-rel. Akkor sem fog leugrani a hengerfej.
Egyébként a szavaidból azt veszem ki, hogy próbálgattad a meghúzást. Akkor viszont végképp ne csinálj semmi többet, mert mint írtam ezek egyszer használatos csavariok.
Kíváncsi lettem, megnéztem én is programban. Hát elég furcsa, de ezt írja:
1.: 80-86 Nm
2.: Nincs meghúzás.
2.0 12v Fe motorkód
33.
Na akkor már végképp nem értem :D
32. Először vegigmentem a nyomatékokon, utána 9o fokba meghuztam. Utána nyilván a 84 nm már semmit nem húzott. Utána, mivel bena vagyok, egy igazi pancser, és hiába tudom, hogy egyszer használatosak a csavarok és ezért is vettem újat, ezer visszalazitottam, mint egy igazi dilettáns f@$z,elorol kezdtem a nyometkokat, majd visszalazitassal is meg próbáltam és utána a 84 nm-mel. Nyilván semmit nem húzott rajta. Ezután, mivel már úgyis tok mindegy volt, úgy voltam vele, hogy lesz amilyen lesz, max 1 hónap múlva megegyszer cserélem, megint elorol kezdtem, és rahuztam 9o fokkal, aztán joido. Nem tudtam már vele micsinalni, vagy spricceli majd a vizet meg az olajat, vagy nem :D
"Ezt a rá ellenőrzést akkor se értem."
Mert ez egy marhaság. Ha megnézed az összes ajánlást, ami itt felmerült, az a közös bennük, hogy többféle előzménnyel, de végül kb. 84-86Nm-rel van meghúzva a csavar. Vagy sokkal kisebb nyomatékkal és utána +90 fok.
Szóval ez most túl van húzva. A csavar megnyúlt, a tömítés túldeformálódott. Az a kérdés, hogy mi történik a túlhúzott csavarral, ha majd a motor tartósan 150 C felett lesz. Vagy mi történne a kilapult tömítéssel, ha vissza lazítanád és az előírt 84 Nm-el húznád meg. Nem tudom.
Utolsó:
De az a 84 nm az mi? Semmi, az alapból alig fogja, nemhogy még ha előtte lazítok rajta 9o fokot.
"De az a 84 nm az mi? Semmi, az alapból alig fogja, nemhogy még ha előtte lazítok rajta 9o fokot."
Nem értem, hogy itt mi a problémád.
- kilazítottad a csavart
- elkezded folyamatos mozgással meghúzni
- kb. 90 fok után érint
- megállás nélkül továbbhúzod, amig a nyomatékkulcs nem kattan
- a csavar 84Nm erővel meg van húzva. Hosszában megfeszül, összeszorítja az alkatrészeket, ez a dolga.
Szóval mi itt a gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!