-9o fok hengerfej csavar lehuzasanal mit jelent?
Figyelt kérdés
Három lépcsős lehúzás, első kettő nyomaték, harmadik fokra van adva. - 9o fokra. Ez elvileg lazítás? Lazitottam 9o fokot de teljesen fellazult, lotyogott a csavar. Most akkor lazítás vagy rahuzas?2021. ápr. 10. 18:53
1/56 anonim válasza:
Húzni kellett volna 90 fokot rajta.
2/56 anonim válasza:
Negyed fordulatot ráhúzol. De ha ennyire nem megy, miért fogsz hozzá?
3/56 A kérdező kommentje:
Nyilván nem vagyok szerelő. De!
Az összes többi hengerfej tomitesnel eddig az volt írva, hogy +9o fok, vagy simán xy fok. Ennél pedig mínusz, ezzel zavart totál össze.
2021. ápr. 10. 19:07
4/56 anonim válasza:
Olyat már láttam, hogy -90, +180, de hogy lazítással vége, olyat nem nem. Ez gyári utasítás, vagy a tömítésé?
5/56 A kérdező kommentje:
Utána meg ír egy teljesen értelmetlen 84 nm-es huzast. Mondom a sorrendet.
3o nm
53 nm
84 nm
-9o fok
84 nm
Ha én elvileg, a leírás alapja a 84 nm után lazító 9o fokot, akkor utána már mi értelme a 84 nm-nem? 47szer korbetekerem, mire eleri a nyomatékot.
2021. ápr. 10. 19:16
6/56 anonim válasza:
Ja, így már egész más. Van még kérdésed?
7/56 anonim válasza:
Bocs, de egy negyed fordulatos lazítás után nehogy már "47-szer" körbetekerd!
8/56 anonim válasza:
Szerintem valamit elnézel, általában 15-30nm-rel kezdik a lehúzást, utána már csak fokokban húzzák/lazítják.
Az úgy logikus is lenne, de szerintem nézz a neten rá, írd be a motorkódot, utána hogy torque.
9/56 Vortrex válasza:
Én is láttam már olyan leírást, ahol faszul adták meg. Neten kell nézni róla egy értelmeset, amin az összeset átlósan lehúzod legalább 2 lépésben nyomatékra, aztán legalább 1 lépésben fokra.
10/56 A kérdező kommentje:
Hengerfej tömítés leírásában volt még adva és ennél a típusnál valóban ilyen nyomatékokkal kell meghuzni, viszont mint biztosra kiderult, nem kell ralazitani 9o fokot ész utolsó 84 nm-nek sincsen semmi értelme.
2021. ápr. 10. 20:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!