-9o fok hengerfej csavar lehuzasanal mit jelent?
Figyelt kérdés
Három lépcsős lehúzás, első kettő nyomaték, harmadik fokra van adva. - 9o fokra. Ez elvileg lazítás? Lazitottam 9o fokot de teljesen fellazult, lotyogott a csavar. Most akkor lazítás vagy rahuzas?2021. ápr. 10. 18:53
11/56 anonim válasza:
Talán ha elárulod, hogy miről van szó, ránézhetek a programomban.
12/56 anonim válasza:
Ha így volt megadva, akkor nyilván van értelme, de nyugodtan bíráld felül, jogodban áll.
13/56 A kérdező kommentje:
Utolsó. Pont azt mondom, hogy a tömítésen rosszul volt még adva, nem lazítani kellett, hanem húzni.
Utolsó előtti:
Mazda 626,1991,2.o 12v karbi
2021. ápr. 10. 20:52
14/56 anonim válasza:
De, lazítani kellett, és újra nyomatékra húzni. Mert anbak mindjárt több értelme van, ha ha 90 fokot tekersz rakta, majd az azt megelőző nyomatékkal húzod meg.
15/56 anonim válasza:
A program szerint:
1 lépcső: 20-26 Nm
2 lépcső: 50-56 Nm
3 lépcső: 80-86 Nm
FE motorkód
16/56 Vortrex válasza:
Ne gyökérkedjetek már, a jó ég áldjon meg titeket. Olyan nincs, hogy egy hengerfej csavar utolsó meghúzását ne fokra adnák meg. Az a lényege, hogy megnyúljon a csavar és felkeményedjen, azt nem lehet nyomatékra megadni, mert változik, ahogy megfolyik a csavar anyaga.
17/56 anonim válasza:
Baszki, a végén csak ellenőrzésképpen lehet esetleg a 84nm. Lazításról még sosem hallottam, és nem is lenne értelme..
18/56 anonim válasza:
Milyen gyökérkedés Vortex?
Hivatalos szervizprogramból másoltam be az adatokat, csak nem adom meg a nevét, mert akkor a Marótiék töröltetik a hozzászólást!
Az ilyen régi típusoknál nem volt még divat fokra húzás.
19/56 anonim válasza:
Meghúzod 84 Nm-re, lazítasz rajta 90 fokot, megint meghúzod 84 Nm-re. Nem tudom ebben mi a nem érthető.
20/56 Vortrex válasza:
Akkor az egy fos program
Most már rákerestem:
Itt azt írja, hogy 2-3 lépésben húz le 22Nm-ig, aztán 2x 90°-ban. Pont úgy ahogy nagy meglepetésre minden autón a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!