50-es motor tuningolása nem éri meg?
Sziasztok!
Sokan mondják hogy tök felesleges tuningolni egy 50-es segédmotort mert túl költséges. Nos, én nem látom annak. Adott egy Derbi Senda d50b0 blokkos kismotor. Nekem ez a motor durván eddig 250.000ft-ba van, és elhatároztam hogy szeretném tuningolni de TARTÓSRA amennyire lehet. A tuning 70cc-ig történne, főtengellyel, kuplung szettel, hengerrel, membránnal, tömítésekkel, szimeringekkel és csapágyakkal lenne 150.000ft maga a konkrét tuning. Ha valakit érdekelnek a kinézett alkatrészek, akkor azt is leírom majd. (Kipufogóm van hozzá: TG enox, illetve marad a 17,5 dellorto karbi felfúvókázva) Mert ha azt nézzük hogy A1-es jogosítvány + még a motor, kb 450-500.000ft lenne ha jobb állapotú gépet szeretnék. Én csak 400-ba lenék így, és kb ugyan annyit fog tudni mint egy A1-el vezethető 125 2t.
Érdekelne mi véleményetek erről az egészről?
Nekem 50-be állt meg a B125. Egy MZ TS125 papírozással kb 200-250 ezer forint. És fenntartási költsége megegyezik egy simsonnal hiszen csak a generátor bonyolultabb egyedül.
Egyébként ez a 60-as utazótempó is totál hülyeség. Változtathatsz az áttételen de úgy fog berregni, hogy megsüketülsz.
Nehéz eldönteni, hogy egy viccelődő provokátor írta ezt a kérdést, vagy egy megszállott fanatikus.
Minden esetre én nem akarlak beszélni.
Csináld!
Egyszer talán -sok ablakon kidobott lóvé után- majd elgondolkodsz, hogy miről is írtak azok, akik ellenezték ezt a butaságot.
Szóval, még egyszer mondom, kezdj hozzá!
Annyit azért már most fogadj el, hogy a kérdésed harmadik sorában szereplő "tuningolni" és a "tartósra" kifejezések nincsenek egymással köszönő viszonyban.
Arra a gondolatra, hogy a 250e.-ért házilag összelapátolt 70ccm-es tuning jobban megéri mint 500e.-ért egy A1 jogosítvány és egy nagyobb motor, hááááát, erről ne nyissunk vitát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!