50-es motor tuningolása nem éri meg?
Sziasztok!
Sokan mondják hogy tök felesleges tuningolni egy 50-es segédmotort mert túl költséges. Nos, én nem látom annak. Adott egy Derbi Senda d50b0 blokkos kismotor. Nekem ez a motor durván eddig 250.000ft-ba van, és elhatároztam hogy szeretném tuningolni de TARTÓSRA amennyire lehet. A tuning 70cc-ig történne, főtengellyel, kuplung szettel, hengerrel, membránnal, tömítésekkel, szimeringekkel és csapágyakkal lenne 150.000ft maga a konkrét tuning. Ha valakit érdekelnek a kinézett alkatrészek, akkor azt is leírom majd. (Kipufogóm van hozzá: TG enox, illetve marad a 17,5 dellorto karbi felfúvókázva) Mert ha azt nézzük hogy A1-es jogosítvány + még a motor, kb 450-500.000ft lenne ha jobb állapotú gépet szeretnék. Én csak 400-ba lenék így, és kb ugyan annyit fog tudni mint egy A1-el vezethető 125 2t.
Érdekelne mi véleményetek erről az egészről?
Utolsó:
A1-el vezethető 125-ös motorral mentél már?:D
Nem a folytatlan 40-45 pacis 125-ös gépekre értettem. Hanem az adott kategóriával vezethető 15 pacisra folytott 125-re gondoltam.
A korlátlanom van. Mellette tuningoltam már pár robogót. Ha anyádéknak sok a fölösleges pénzük, csinálja amit akarsz.
Aztán majd ne gyere ide kérdezősködni, hogy miért csak ennyit megy a tuner vas.
Nem ezt kérdeztem de okés :D
Köszi hogy itt voltál.
Next
Szervusz erről látom, hogy erről a tuningról téged lebeszélni már nem lehet. Ezért meg se próbálom csak leírom a véleményem :
1.Ha tuningolsz egy motort akkor gyakorlatilag belepiszkálsz a mérnökök által jól kitalált konstrukcióba, tehát a fogyasztás/ teljesítmény arány meg se fogja közelíteni ( nagy valószínűséggel az eredetit).
2.Egy "szabályosan" A1 el vezethető motor teljesítménynét valószínűleg nem fogja mert még tuningolva is csak 70 ccm.
3. Jogszerűség/ szabályosság szempontjából meg nem is érdemes belekezdeni mert szabályosan Am jogosítvánnyal max 40 vagy 45 km/h (már nem emlékszem pontosan) sebességgel haladhatsz és gondolom és gondolom egy tuningolt motorral neked nem az a szándékod hogy 40/45 el tötyögjél.
Arról nem is beszélve, hogy ha esetleg eltelik pár év és el akarod adni a kis derbit akkor korán sem foga annyit érni mint amennyit beleöltél (pénz és idő terén) mert a tuning anyagilag szinte sosem éri meg.
Én a helyedben keresnék valakit akinek hasonló motorja van és élvezném a "kismotorozást" ha meg idősebb leszel leteszed nagyobbra. Nem kell sietni sehová szerintem élvezd azt ami van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!