Autóval szerintetek nagyon megterhelő 3,5 óra út havonta?
A 3,5 óra csak oda értetendő. Egy hétvégét töltenénk ott.
Gyerekekkel mennénk 3 gyerkőc van.
2 ovis, egy kis iskolás.
Messze tervezünk költözni, szülőhazánktól munkalehetőségeink miatt. Viszont mindkettőnknek fontos, hogy 3 hetente haza látogassunk, a gyerekeket is szeretnénk, hogy lehessenek a nagyszülőkkel.
Párom szerint ez működőképes, de én néha megijedek, hogy ezt a gyerekeink bírnák-e.
Eddig nem nagyon voltak nagy utazásaik ilyen rendszerességgel.
Nagy váltás lenne. Ez a legnagyobb visszahúzó a számunkra, viszont úgy érezzük többszempontból megérné megtenni ezt a lépést.
Nem az utazás lenne megterhelő, hiszen több megállással a gyerekeknek az egy élmény is lehet inkább (magamból indulok ki, mikor gyerek voltam akármennyit elültem a kocsiba)
Inkább a távolság, biztosan érdemes-e a pénzért a jó családi és baráti kapcsolatokat ilyen szinten felrúgni? Ráadásul ki tudja, vírussal is mi lesz, akármikor jöhet újra és lehet hogy pl. fél évig nem tudnátok hazajönni. Én nem vállalnám be, kb. semennyiért se.
Köszi a válaszokat. :) Párom még az elején a munkahelyére más fél évig 3 órát utazott. De ugye úgy, hogy másfél óra oda, más fél óra vissza. Egy átszállással, busszal. Mert annyira kieső kis faluban élnek a szülei. Ugye ez akkor volt, mikor mi még nem voltunk házasok és otthon éltünk.
Azóta összeköltöztünk és már csak olyan 45 p az út busszal, de néha autózunk munkába.
Viszont maga a környékkel, meg a lehetőségekkel van a fő gondunk igazából.
A környék, ahol élünk természetében szép nagyon, de sok lepukkant környék van. Örülnénk, ha kicsit szebb helyen élhetnénk, meg ahol több lehetőség lesz a gyerekeinknek.
Munkahely ott több van és mindketten többet tudnánk ott keresni.
Nem külföldre mennénk, így a határ meg a pandémia nem állítana meg. De a vírus részt inkább hagyjuk légy szíves!
Még esetleg az a rossz érzés, hogy a szüleinket nem szeretném megfosztani attól, hogy az unokákat akkor láthassák amikor csak akarják és annyiszor amennyiszer szeretnék.
Az autónk egyébként nagy, kényelmesen elférünk benne párommal és a 3 gyermekkel. De ha nagyobbak lesznek is elférünk, mert van, hogy szülőket furikázzuk és ők se szoktak panaszkodni.
Nem egy drága autó, de nagyon kényelmes, jó nagy, a csomagtartója is jó nagy. Párom alapból elég magas. 1,93m, így ő neki nem is lenne jó, alacsony autó. Széltében is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!