Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem mennek úgy a benzine...

Miért nem mennek úgy a benzines autók mint a dízelek?

Figyelt kérdés

Mindenki, régebben is a legtöbb ember azzal volt, hogy a benzines autók mennek a legjobban, a, dízelekhez képest.

Ehelyett én pont az ellenkezőjét tapasztaltam.

Egy 110 lóerős dízel autó nagyon biztosan húz, érezhetően jól gyorsul és nem csak egy bizonyos fordulatszám felett, amikor megjön a kellő turbonyomás.

Míg egy 110-115 lóerős benzines autó és egy 70 lóerős között nem sok különbség van. Rálépek a gázra és szinte semmi sem történik. Gondolkodik, majd aztán gyorsul is valamilyen szinten, de semmi komoly, hiába ugyanannyi lóerős mint egy dízel.

Hát nem pont, hogy jobban kellene menjen?

2020. dec. 31. 08:11
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
33%
Linkelj már vagy kettőt decemberről. Nekem egy sem szúrt szemet.. Pedig néhány éve ez rendszeres téma volt.. :D
2020. dec. 31. 14:08
 22/23 anonim ***** válasza:
Tényleg nem volt manapság ilyen.
2021. jan. 1. 04:30
 23/23 anonim ***** válasza:

Érzésre tényleg erősebbnek tűnik a turbódízel, mert a pillanatnyi nyomatékot érzed, nem a teljesítményt.

Viszont a vezetési élményhez a gázreakció is nagyban hozzájárul, amiben pedig a szívóbenzines autók a jobbak. Ez leginkább a könnyű és/vagy nagyköbcentis szívóbenzines kocsiknál feltűnő. Ahogy odalépsz a gázpedálra, rögtön ugrik a kocsi.

2021. jan. 3. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!