Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akinek van 3 millió forintja...

Akinek van 3 millió forintja autóra az miért nem vesz egy német prémiumot a dacia helyett?

Figyelt kérdés
2020. nov. 26. 14:45
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
96%

"Nekem is audim van"

"2 másodperc alatt a 300 lóerős motorral"

3 millióból 300 lóerős motor...mesélj még.

Lóf..szt van neked Audid.... :D

2020. nov. 26. 21:13
 32/64 anonim ***** válasza:
93%
Látod mennyien ráharaptak mégis, én már elején tudtam hogy a tipikus flame war kérdés. Ez mindig bejön, dobj be egyet a 3 német közül egy megfelelő kérdésbe és bumm.
2020. nov. 27. 01:50
 33/64 anonim ***** válasza:
24%

#31: Használt Audi A8, 2.900.000. 4.2 TDI, 326 LE. Úgyhogy ne magyarázzál már hülyeségeket légyszi :D.

Elpofáztam, de a sok gyökér lepontoz. Pedig tök egyszerű. Vannak emberek akiknek kell az új autó, mert fontos, hogy ő fingjon bele először. Van aki 3 millióért vesz egy 110 lóerős halálosan unalmas Daciat, mert NEM SZÁMÍT NEKI. Nem érdekli az autózás, nem akar jó autóban ülni, nem akar dinamikusan vezetni, nem akarja nézegetni a kocsit, nem akarja szeretni. Csak legyen, ami elviszi, lehetőleg olcsón.

És vannak, akik szeretik az autót. Akiknek nem egy használati tárgy. Akik akarják vezetni, akarnak vele menni, akarják simogatni, bütykölni, költeni rá ha kell. Azt akarják, hogy szép legyen. Aki ilyen autób@zi, annak magyarázd meg, hogy 3 és fél millióért egy ótvar Dacia a jó választás, nem pedig egy 250 lóerős 10 éves 3-as BMW. Nem fogod megmagyarázni neki. Mert nem akar Daciat.

Van aki ésszerűen választ autót, lásd új Dacia, meg a többi... Van aki pedig a szívére hallgat, és annyi pénzért vesz egy német használtat, ami legtöbbször erősebb az átlagnál.

És bárki bármit mondd, egy 10 éves Merci még mindig jobban néz ki mint egy mai Duster. Vagy egy bármilyen új autó, amit 3-4 millióért adnak.

És marhán elvagytok tévedve. Az ilyen autótulajdonosok 80%-a telibeszarja, hogy te mit gondolsz róla. És nagyon sokan nem azért vesznek használt németet, hogy felvágjanak vele...

Apám egy 8 éves A6-ot vezet. Annó 5 millióért vette. Na ha valakitől, tőle távol áll a felvágás. Mit adnak ma újan 5 millióért? 1.2 szívó Ford fiestát esetleg. Megsúgom, nem akart Fiesta méretű autót. De egyszer ülj be egy ilyen A6-ba, meg egy ugyan ennyit érő mai új kocsiba. Aztán tudni fogod.

Képtelen vagytok belátni, hogy nem mindenki egyforma. Vannak emberek, akiknek vannak bizonyos igényei. Akiknek nem azt jelenti az autózás, hogy 100 lóerős Dacia Duster a boltig meg vissza. Vagy hogy 1.3 turbó Fista kerregjen alatta.

Többet akarnak. Szebbet. Erősebbet. Nagyobbat. Ezeket pedig legtöbbször anyagi okokból nem lehet kielégíteni ÚJ autókkal, csak használttal. Ennyi.

És Dusterezhetsz itt össze vissza... Fáj beismerni sok embernek, hogy egy 10 éves német jól felszerelt Audi / BMW / Merci még akkor is kényelmesebb, erősebb, jobb, mint egy mai 3-4 milliós új kocsi.

Garantálom neked, ha vezetnél egy 10 éves 300 lóerős E osztályt, meg utána egy új Dustert. nem akarnál visszaülni a Dusterbe... De ezt ciki belátni. Ciki, mert akkor te is olyanná válsz, ami ellen foggal körömmel tiltakozol, nehogy szar használt német "FOSTALICSKÁBAN" keljen ülni és beálj a sorba.

És vannak valóban szar kocsik. A 20 éves szétrugdalt 3-as dízel BMW-k 600 ezer km-rel.

De egy 10 éves C osztály 150 ezer km-rel miért szar? Mert a többiek azt mondják? Ja, hogy még életedben nem ültél ilyenben? Értem. De biztos szar. Biztos tekert az összes. Biztos elromlik. Biztos nemjó az.

És így álltok hozzá. Életetekben nem ültetek A8-as Audiban. Képen láttátok maximum. De persze, inkább egy új Duster, mert azt olcsóbb fenntartani. Ti így választotok autót. Mit olcsó fenntartani, mi az ami nem romlik el. Valakinél nem ezek a fő szempontok, valaki többet akar érezni egy autóban mint a 14 másodperces 0-100-as gyorsulás, meg az 1.3 fűnyírómotor.

És ezek az emberek meg fogják venni. Ezzel együtt leszarják ezt a "tábort" akik itt hurrognak, hogy csak új autót lehet venni, mert ha nem azt veszed, az képmutatás.

2020. nov. 27. 11:32
 34/64 anonim ***** válasza:
5%

És mivan ha én 4 millió Forintot szánok autóvásárlásra, de kritérium az, hogy minimum 400 lovas kocsi legyen, és SUV?

4 millióért ott egy 10 éves Cayenne. Akkor ez alapján ne vegyem meg?

Vegyek 80 lóerős Dustert? Mert az nem ciki? A használt Cayenne meg az? Új Cayenne 45 misi. Nincs annyi pénzem. Akkor? Mi a megoldás? Csak kérdezem...

4 misiért akarok 400 lovas terepjárót. Mit vegyek? A "ne vegyél, ha újan nincs rá pénzed" a legnagyobb baromság. Akkor? Adott az igényem. Nekem ez kell. 400 ló, SUV. Van rá 4 millióm. Mit vegyek? Dustert? Hallgatom. Ha tud mondani nekem erre valaki alternatívát, ami nem egy 10 éves használt prémium lesz, akkor elfogadom az érveléseteket.

Szóval fogjátok fel... Vannak emberek olyan igényekkel, amiket használt autókkal tudnak kielégíteni, mert ugyan ezek a paraméterek új autónál rohadt drágák. Fennt van rá a példa. Erre nincs más megoldás, mint egy használt 10 éves prémium. És a "ne akarj ilyet" nem érvelés. De. Ilyet akarok B+. Tudsz mondani más lehetőséget? NEM. Kész. Itt a válasz, hogy miért van piaca a használt német kocsiknak.

Amikor én oda jutottam, hogy kocsi kell, 3,5 milliót szántam rá. Mit tudsz ezért kihozni? Egy Dustert esetleg. Helyette vettem egy 200 lovas benzines Mercit, ami akkor 8 és fél éves volt. Kellett egy vagány kocsi, ami automata, nem 100 lóerő, kényelmes, bőrös, csiribiri zabszalma és kijön 3,5 millióból. Ezek voltak az igényeim.

Akkor mit kellett volna vennem? Várom a lehetőségeket. Egy új 70 lóerős Ford Fiestát? Csak mert ezeket új autónál nagyjából 10 millió alatt nem tudod le...

Ezekre az igényekre ti se tudtok jobb alternatívát mondani... Csak fújjátok, hogy milyen szarok a használt német prémiumok. Vannak emberek, akiknek ez kell, nem a Duster.

2020. nov. 27. 11:42
 35/64 anonim ***** válasza:
25%

Német prémium aha. jóóólvan. Minek tolod kétnaponta ezeket a németprémiumnak hauzdott fosokat? Lóg a bele mindnek. a csillagos német prémiumjaidnak rohad az ajtó kellős közepe sok esetben :D :D

Hozáteszem dácsia se kéne soha :D

2020. nov. 27. 11:44
 36/64 mindentudó99 ***** válasza:
44%
#34 Neked egyébként mi a fene bajod van? Úgy állítod be mintha nem a kérdező kötött volna bele abba miért nem egy használt tiz éves behozott autót vesz a nép kizárólag. Vegye . Te is vedd kit érdekel. Egy autó nem érték. Az érték az ingatlan vagy a termőföld. A kocsi az kocsi . Megveszed 15-20 évesen meg már egy forintot nem ér. Egyébként szive joga mindenkinek azt venni amit akar. Ha ti egy 15 literes fogyasztású audival akartok menőzni tegyétek. De miért kell belekötni abba aki inkább használati tárgyként vesz autót és praktikusan választ? Az ilyeneknek nimcs már 22 .-én a fizetéséből egy forint se. Mert ugye mutassuk meg hogy nekünk telik prémium kocsira. Aztán mire kinyögik a törlesztőt meg kétszer megtankolják a fizetés fele oda. 30.-án meg kétezerért tankol az A6-osba. De sok ilyen van. Az első komolyabb szervíznél meg ki se tudja fizetni költségeket mint ahogy arra már irtam példát. De nem gond mindenki azt vesz amit akar csak ne kössetek már bele abba aki inkább ésszerűen választ.
2020. nov. 27. 20:28
 37/64 anonim ***** válasza:
33%

Használt prémium = beismerni azt, hogy csóró vagy az újhoz.

Ez van, 100-ból 98 használt prémium tulajdonosnak a szíve sajog, hogy vadiúj prémiumja legyen, de csóró hozzá. Innentől szánalmas az összes.

Vegyél újonnan Cayenne-t, akkor vagy Valaki. Amúgy csak egy proli álmodozó.

2020. nov. 27. 21:06
 38/64 anonim ***** válasza:
66%

#37: Te sík hülye vagy esküszöm :D

Használt prémium = beismerni azt, hogy csóró vagy az újhoz. Ekkora baromságot rég hallottam.

Ez a tipikus szegény emberek frusztrációja, aki még a használt prémiumot SEM engedheti meg magának, úgyhogy megmagyarázza inkább hogy amúgy is hülyeség.

Mert te azt hiszed mindenkinek van 50 milliója egy kocsira...

Leírtam, gondolom nem olvastad el. Kereslet-kínálat. Valakinek vannak igényei egy kocsinál, ami nem abba merül ki, hogy legyen 4 kereke.

Ha nekem kell egy 300 lóerős szedán, 5 millióig, kérlek mondd el, milyen új autót ajánlanál nekem. Merthát ugye gáz a használt, csak újat lehet venni. Ha ezt meg tudod nekem válaszolni, elfogadom az érvelésed. Amúgy meg gyökér vagy :D.

Érted B+? Szánok 5 milliót egy kocsira. MER ANNYI PÉNZEM VAN. NEM 40. 5. Adott 5 millió forint. Elhatároztam, hogy kell ennyiért egy 300 lóerős kocsi. Érted. Ezt akarom. Ezek az igényeim. Ezt az igényt mivel elégíted ki, ha nem egy használt prémiummal? És erre nem az a válasz, hogy ne vegyél semmit, mert nincs pénzed az újra.

Ez az érvelésed... Belátod végre, hogy f@szság?

Belátod végre, hogy nem mindenki mutogatni veszi az autót? FElfogod, hogy nem mindenkinek merül ki abban az autózás, hogy vigyen el A-ból B-be a legolcsóbban? Vagy tényleg ilyen hülye vagy? :D

Vannak ilyen emberek. Akik átlagnál erősebb autót akarnak maguk alatt tudni. Ami izgalmas. Szép. Kicsit luxus. De nincs pénzük egy szalonújra. Akkor? Mondjanak le ezekről, csak azért, mert ciki a használt? És vegyenek egy 78 lóerős Dustert 5 millióért? Vagy vegye meg a használt A8-at?

Abszolút nem érted az egészet ahogy látom. Csak fújod ugyan azt... Hogy ez a szegény emberek felvágása, meg a többi. Nem. Ezek olyan autótulajdonosok, akik vágynak valamire, és így tudják elérni.

Ha nekem holnap támad egy olyan igényem, hogy nekem kell egy Maserati. De anyagi helyzetem azt engedi meg, hogy 10 millióért vegyek kocsit. Újonnan 30-40 millió egy Maserati. Lehet venni 6 millió forintért használtan. Meg döglök egy Maseratiért. Gyerekkorom óta arra recskázok a Maserati poszterekre a szobámba. Itt van. Elérhető lenne. Minden vágyam teljesülne, ha birtokolhatnék egy Maseratit, fülig érne a szám minden nap. De a te érvelésed alapján ne vegyek, mert nincs pénzem az újra? De nekem akkor is kell. Majd meghalok egy Maseratiért. Akkor? Hogy érjem el a gyerekkori vágyam? Úgy, hogy bemegyek és kihozok egy új Ford Focust? Igen. Az biztos segít :D.

Ennél jobban nem tudom elmagyarázni. Ha te ezt hülye vagy felfogni, akkor nem tudok mit tenni.

2020. dec. 1. 09:18
 39/64 anonim ***** válasza:
16%

Akkor csak kinevetlek hogy egy használt autóval bizonyítod hogy csóró vagy újat venni, azt veszed amit más lehasznált mert Neki telik újra

De jól vagytok mert rengetegen élnek belőletek, szervizek kereskedések csalók stb:D

Veszel 6 milláért Maseratit aztán amikor féket kell cserélni visítozol hogy mi egymilla rajta:D

2020. dec. 1. 10:27
 40/64 anonim ***** válasza:
60%

Az autó úgymond fogyó eszköz. Nem a beszerzési ára érdekes, hanem az éves költsége.

Ez a költség az értékvesztésből, szervízköltségekből, adóból, biztosításból, üzemanyagból és egyéb járulékos költségekből áll össze.

Előre csak saccolni lehet, utólag lehet pontosan kiszámítani.

Ez alapján kell az autóválasztást mérlegelni. Aztán mindenki eldöntheti, hogy mi fér bele, mi éri meg neki.

2020. dec. 1. 11:07
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!