Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sokkal könnyebb megtanulni...

Sokkal könnyebb megtanulni vezetni ha csak automata váltós autókra teszek le jogosítványt?

Figyelt kérdés
Úgy érzem alkalmatlan lennék kézi váltós autó vezetésre, szenvedésnek nézz ki hogy folyamatosan figyelni kell a váltásra meg a forgalomra vezetésre is,ráncigálni percenként a váltót főleg városban pokol lehet. Sokkal kevesebb órára lesz valószinűleg szükségem automatával

2020. nov. 23. 16:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor majd indexet se kapcsolsz? Ugyanis vezetés közben bizony fogod a kormányt, de emellett kezelned kell a lámpakapcsolòt, az indexet, ablaktörlőt..Szóval nem árt megtanulni egyszerre több dologra odafigyelni.
2020. nov. 23. 20:32
 12/18 anonim ***** válasza:
sokan vannak így vele eleinte. Azt azért tartsd szem előtt hogy most vezettél ilyet először. mindenki tök béna elsőre... aztán pár hónap múlva csak nevet rajta hogy ezen mi nem ment.
2020. nov. 23. 20:32
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha nem próbálod meg, sose fogod megtudni, mi lett volna, ha...
2020. nov. 23. 20:33
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mint írtam, mindenki így kezdi, hogy hű de nehéz, nem fog menni. Aztán 40 vezetési óra után, mondanád, hogy de jó hogy kézi váltósat választottam, mert sokkal kevesebb a gond vele(karbantartási szempontból) és minden autót vezethetsz, nem csak az autók 5%-át.
2020. nov. 23. 20:36
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
én most csináltam a B kategóriát, de előtt 3 évig napi szinten váltós motorral közlekedtem. első óra után a sírás kerülgetett, mert sokat bénáztam. aztán min óraszámmal elsőre levizsgáztam... egy hibám volt.. lefuladtam
2020. nov. 23. 20:37
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy alkalom után nem lehet eldönteni, hogy menni fog-e vagy nem, ha 10-20 óra után se tudnád kezelni a váltót, akkor kéne megfontolni, hogy inkább automata váltósra csinálsz csak jogsit. A kézi váltó már elavult technika, mondom ezt úgy, hogy én szeretek váltogatni (persze nem sűrű forgalomban, meg dugóban), és egyre visszaszorul majd a hibridek meg az elektromos autók terjedésével. Viszont nálunk átlagban 15 éves az autópark, és a kocsik nagy többsége kézi váltós, nem árt, hogyha tudsz vezetni bármilyet, ki tudja mikor lesz szükség rá.
2020. nov. 24. 10:20
 17/18 anonim ***** válasza:
65%

Megtanulhatsz automatán is, azért találták ki, hagyd figyelmen kívül ezt a begyöpösödött magyar hülyeséget, hogy aki nem kézin tanul az gyökér. Ezért van a mai napig az utakon 90%-ban kéziváltós autó, mikor már rég fordítva kéne lennie.

Viszont azt a fontos dolgot ne felejtsd el, hogy azzal a jogsival csak automatát tudsz vezetni, ami a munkahelyek autóinál, szülők autóinál problémát jelenthet, mivel mint mondtam is itthon a kocsik nagyrésze kézis.

2020. dec. 6. 19:23
 18/18 anonim ***** válasza:
kérdező, végül hogy döntöttél? automatára vagy manuálisra tetted le a jogsit?
2023. febr. 23. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!