Mennyire nehéz autómata váltós kocsiról visszaszokni manuális váltósra?
Nekem úgy 1-2 perc alatt megvan a visszaállás, ha valamiért esetleg úgy alakulna, hogy 2020-ban valamilyen ok miatt még mindig tekernem kell a váltóbotot.
Mondjuk én előtte sok évig vezettem manuális váltót, szóval sok tapasztalat nélkül nem tudom, de szerintem ha van valamennyi gyakorlatod benne, akkor kicsit együgyűbben, de csak tudja vezetni az ember.
Esetleg vegyél 1-2 órát gyakorlásként.
a sajátom automata, a céges kéziváltós. Reggel csak átülök a másikba, és a váltónak megfeleően vezetem.
Csak beülsz a kéziváltósba, és menni fog. Nem vagy ezzel egyedül, senki nem panaszkodott.
Meg fogod szokni.
Nekem a céges egy új autó manuálissal (Kia Cee'd), a nyári hobbiautóm egy öreg autó manuálissal ('97 BMW 328i kabrió), az utazós meg egy automata (BMW X5 40d). Mindhárom tök más, mégis simán átülök egyikből a másikba, a régi BMW esetében kicsit káromkodok hogy miért olyan nehéz az összes pedál (mert öreg bowdenes), és annyi.
Új kézi váltósra pillanatok alatt átszoksz.
Viszont valami 30 éves, szétkopott vacakkal szívás lesz a váltó és kuplung állaptoa miatt.
Szerintem nagyon hamar megszokható mindkettő. Nekem most automata a saját autóm, de szeretek a kormányról váltófülekkel kapcsolgatni. Kuplungolni természetesen ehhez sem kell.
Mikor átülök céges autókba, amik manuális váltósok, nem okoz különösebb gondot. Az elején néha van hogy váltanék de ellenállásba ütközök, ahogy mozdítanám a váltókart. Ekkor kapok észbe, hogy ja, bal láb! :D De amúgy ez tényleg ritka. Nincs ezzel gondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!