Magyarországon miért van ez a harc a manuális és
autómata váltósok között?
Figyelt kérdés
Felreertes ne essek, en is manualisra tettem le a jogsit. De nekem sokkal nagyobb konyebbseg es nagyobb biztonsagerzetet ad az automata valtos kocsi. Bar anno szerettem valtani, plusz munkanak ereztem, ami miatt nem kell aggodnom az automata valtos kocsiban. Egyre tobb férfi is automatat vesz ujabban. Akkor mire fel ez a harc?
Mert ebben a kicsi országban elég sok az olyan ember, aki szeret okosabb lenni másoknál. Az mindegy, hogy miben okosabb: akár abban, hogy melyik pénztárhoz kellett volna beállni a sorba, akár abban, hogy mekkora zártszelvény tartja meg a PC előtetőt, akár abban, hogy a manuális vagy az automata váltó a jobb. A lényeg, hogy neki legyen igaza, attól elégedett.
2020. júl. 20. 19:07
2/19 anonim válasza:
Első leírta a lényeget. Plusz még annyit tennék hozzá, hogy vannak olyan emberek akik úgy gondolják hogy amit ők kigondolnak akkor az úgy is van pl ha valaki leszólja az automata váltókat mert biztos rossz meg tönkremegy.
2020. júl. 20. 19:10
3/19 anonim válasza:
Ha otthon vagy más országok életében is, viszonylag gyorsan rájössz, hogy ez a jelenség nem egyedi eset Magyarországon, mindenhol gyakori beszédtéma a manuális vs. automata váltó.
A különbség a mértékben van, Európában a manuális váltó a gyakoribb, az amcsiknál az automata, méghozzá elég nagy különbséggel, de a téma ugyanaz.
2020. júl. 20. 19:10
4/19 A kérdező kommentje:
Amcsiknál egyebkent en nem láttam manualis autot. Csak automatat. Nem is volt ott beszedtema. Bar mondjak h van manuális is, amiket importalnak.
2020. júl. 20. 19:14
5/19 anonim válasza:
#4 Ott kicsit más, ott a manuális mint "sportélmény" jön elő (hogy jobb élmény hobbihasználatra, mint az automata), illetve hogy mivel ennyire ritka, akár még tolvajok/barátnő ellen is jó választás.
Vannak is ilyen videók, hogy próbálná a nig ellopni a gépet, az meg kontrollálatlanul elkezd gurulni, mert manuális. :D
2020. júl. 20. 19:16
6/19 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy más országokban is ennyire nagy a harc, vagy sem, de ez szerintem nem állampolgárságtól függ, hanem ez egy emberi tulajdonság. Mindig mindenen képes veszekedni a többség. Android vs ios, benzin, vagy dízel, automata vagy manuális, kombi vagy szedán stb. Végtelenségig lehetne sorolni. Mindenki szereti, ha a saját igaza az "igaz", és ezt másokkal is el akarja ismertetni, meg akar győzni mindenkit, akár durvább verbális eszközökkel is. Arra nem gondol még véletlenül sem, hogy akit éppen győzködni akar, az pont letojja az "érveit", mert neki az igényei miatt ez, vagy az a jó és kész.
2020. júl. 20. 19:53
7/19 anonim válasza:
Te valami fideszes birka vagy? Azok látnak harcot minden biszbasz ellen. Brüsszel ellen, Soros ellen, a mikulás ellen.
Semmilyen harc nincs a sebváltók között.
2020. júl. 20. 20:20
8/19 anonim válasza:
#7 de mindenben harc van képzeld el, mégha idézőjelesen is, erre pont te vagy az élő példa. Felhoztál egy politikai témát, aminek semmi köze a kérdéshez, de burkoltan már sejteti, hogy te a Fidesz ellen harcolsz, mert nem vagy fideszes. Ergo máris élő példája vagy egy fideszes vs nem fideszes harcnak.
2020. júl. 20. 20:30
9/19 anonim válasza:
#7 Te meg mindenbe belekevered a politikát mikor semmi köze ahhoz.....képzeld mindig is voltak és lesznek viták mindenben nem csak a politika miatt.
2020. júl. 20. 20:45
10/19 A kérdező kommentje:
7) Kepzeld, nem vagyok fideszes. Ezt nem tudom mibol szurted le.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!