Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magyarországon miért van ez a...

Magyarországon miért van ez a harc a manuális és autómata váltósok között?

Figyelt kérdés

Felreertes ne essek, en is manualisra tettem le a jogsit. De nekem sokkal nagyobb konyebbseg es nagyobb biztonsagerzetet ad az automata valtos kocsi. Bar anno szerettem valtani, plusz munkanak ereztem, ami miatt nem kell aggodnom az automata valtos kocsiban. Egyre tobb férfi is automatat vesz ujabban. Akkor mire fel ez a harc?

Persze azon kivul, hogy a manualis olcsobb?

2020. júl. 20. 19:00
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nekem pl az oktatom volt ilyen. Elmondta h automatat csak az ugyetlen bal*sz nők vezetnek. Ezt am nem tudom mire alapozta, apam evek ota automatat vezet, es regebb ota van jogsija mint az oreg korrupt oktatomnak.
2020. júl. 20. 21:33
 12/19 anonim ***** válasza:
95%

Mindenhol megvan ez a "harc", nem csak Magyarországon. Valószínűleg csak magyar ismerőseid vannak, ezért gondolod ezt.

Nyilván azokban az országokban, ahol ritka a manuális (pl. USA) vagy kevés autó van (pl. afrikai országok), ott ez ritkábban kerül elő.

2020. júl. 20. 22:20
 13/19 A kérdező kommentje:
Az ismeroseim nagy resze kulfoldi, de mivel itthon elek emiatt a tapasztalataimat MO-ra szűkítettem. :)
2020. júl. 20. 22:22
 14/19 anonim ***** válasza:
77%

#11: elég gyökér és buta oktatód volt.

Abból kiindulva, hogy új autókból már csak alsó kategóriás autókban található meg manuális váltó és onnan is egyre inkább kiszorul, teljesen mindegy ki mit mond; 10 év múlva már ritkaság lesz a manuális.

2020. júl. 20. 23:16
 15/19 A kérdező kommentje:
#14 en azt csodalom, akinek normalis oktatoja volt. Biztos van ilyen is. Vizsga utan tobbszor is irtam neki, hogy merre vezettem, hol jartam, pont le*ta. Bezzeg ha ora miatt kerestem, 2 perc utan visszahivott. 😂 Orakon halalra unta magat, 100 meterrel a piros lámpa elott mar helyettem fekezett, kozben telefonalt a haverokkal...szexista is volt a ven kecske.
2020. júl. 20. 23:34
 16/19 anonim ***** válasza:
56%
ja, hát a legtöbb esetben ez a vélekedés, hogy azt gondolják, hogy ha manuális váltót tudja használni, akkor ő valami kivételes zseni...de ahogyan többen mondták, én is az első véleményén vagyok, mindig mindenben lesznek olyanok, akik szerintük valamit jobban tudnak és ezt muszáj a másikban tudatosítani.
2020. júl. 21. 08:27
 17/19 anonim ***** válasza:
73%

A legtöbb ilyen ember még szerintem az életében nem vezetett automatát, vagy csak nagyon keveset és harcolt a bal lába ellen.

Nekem most egy céges pici villanyautóm van és egy saját benzines kézi bmw.

Mindenki azt hiszi, hogy a manuális = sportossal, és a motorhang pedig abszolút kötelező kellék. Csakhogy igazából a legtöbbször nem azért ül autóba az ember, hogy elémény kocsikázzon, hanem, hogy eljusson A pontból B pontba, a dubóban araszolásos kuplung gyilkolás helyett pedig sokkal kényelmesebb az autóbata. De aki nem próbálta az nem is tudja.

Ugyan így az elektromos is. Nyomaték roskadásik, menni tud és ha egyszer kipróbálod milyen városban akkor rájössz, hogy ez a tökéletes "közlekedőedény".

2020. júl. 21. 13:58
 18/19 Gyuri1945 ***** válasza:
0%
Ez ugyanolyan, mint a Samsung és az iPhone “harca”. Mindenki másra esküszik. Ennek több oka is lehet: nem engedheti meg az egyiket, még az életben nem próbálta, hogy milyen is valójában a másik opció, neki nem olyan van, ezért a másiké a szar. Nálunk az a probléma, hogy az emberek fejében még mindig azok a képek élnek, amit a határok megnyitása után tapasztaltak. Behozták a roncstelep kapujából a nyugaton lelakott, széthajtott autókat és ekkor megszületett a következtetés, hogy a dízel füstöl, a francia szar, az automata váltó pedig hamar meghibásodik. Ezek napjainkra a magyar kultúrához kapcsolódó tévhitek. Nekünk kizárólag automata váltós autónk van és még senkitől se hallottam, hogy milyen szívesen váltogatna manuálisan. Az ember, ha megszokja a jót és a kényelmeset, már nem nagyon vágyik vissza a megelőzőkre. Igaz, hogy a manuális nagyobb élményt nyújt, de úgy hiszem, egy átlagos, mindennapi autó burkain belül ehhez az élményfaktorhoz hozzászokik az ember és utána már nem nyújt semmi újat.
2020. júl. 22. 09:11
 19/19 anonim ***** válasza:
57%

Nincs harc.

Magyarországon fontos tudni manuálist vezetni, és ez sokáig így lesz, de az tény, hogy az automata kényelmesebb. Én mondjuk nem vennék automatát, megszokás. Na meg általában javítani/cserélni is olcsóbb a manuális váltókat, ha arra kerül sor.

2020. júl. 23. 15:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!