Magyarországon miért van ez a harc a manuális és autómata váltósok között?
Felreertes ne essek, en is manualisra tettem le a jogsit. De nekem sokkal nagyobb konyebbseg es nagyobb biztonsagerzetet ad az automata valtos kocsi. Bar anno szerettem valtani, plusz munkanak ereztem, ami miatt nem kell aggodnom az automata valtos kocsiban. Egyre tobb férfi is automatat vesz ujabban. Akkor mire fel ez a harc?
Persze azon kivul, hogy a manualis olcsobb?
Mindenhol megvan ez a "harc", nem csak Magyarországon. Valószínűleg csak magyar ismerőseid vannak, ezért gondolod ezt.
Nyilván azokban az országokban, ahol ritka a manuális (pl. USA) vagy kevés autó van (pl. afrikai országok), ott ez ritkábban kerül elő.
#11: elég gyökér és buta oktatód volt.
Abból kiindulva, hogy új autókból már csak alsó kategóriás autókban található meg manuális váltó és onnan is egyre inkább kiszorul, teljesen mindegy ki mit mond; 10 év múlva már ritkaság lesz a manuális.
A legtöbb ilyen ember még szerintem az életében nem vezetett automatát, vagy csak nagyon keveset és harcolt a bal lába ellen.
Nekem most egy céges pici villanyautóm van és egy saját benzines kézi bmw.
Mindenki azt hiszi, hogy a manuális = sportossal, és a motorhang pedig abszolút kötelező kellék. Csakhogy igazából a legtöbbször nem azért ül autóba az ember, hogy elémény kocsikázzon, hanem, hogy eljusson A pontból B pontba, a dubóban araszolásos kuplung gyilkolás helyett pedig sokkal kényelmesebb az autóbata. De aki nem próbálta az nem is tudja.
Ugyan így az elektromos is. Nyomaték roskadásik, menni tud és ha egyszer kipróbálod milyen városban akkor rájössz, hogy ez a tökéletes "közlekedőedény".
Nincs harc.
Magyarországon fontos tudni manuálist vezetni, és ez sokáig így lesz, de az tény, hogy az automata kényelmesebb. Én mondjuk nem vennék automatát, megszokás. Na meg általában javítani/cserélni is olcsóbb a manuális váltókat, ha arra kerül sor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!