Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Átvert a szerelő?

Átvert a szerelő?

Figyelt kérdés
Múlthét csütörtökön elvittem az autómat, hogy cseréljenek kuplungot és lendkereket. Azt igérték hogy péntekre kész lesz minden. Pénteken felhivott a műhely vezetője, hogy sajnos baleset történt a műhelyben, és betört az autóm szélvédője. Már késő volt, hogy alkatrészt rendeljenek, ezért leghamarabb csak hétfőn (azaz ma) tudják kicserélni. A kellemetlenség miatt felajánlotta, hogy nem számítanak fel munkadíjat a kuplungra, és az alkatrészt is importőri áron adják. Hirtelen megörültem, hogy 60ezret spórolhatok, és azonnal elfogadtam az ajánlatot. Azóta megbántam, mert a barátnőm szerint igy most bármikor beázhat majd az autóm, és sokkal kevesebbet is ér, miután szélvédőt cseréltek. Igy most mennyivel ér kevesebbet az autóm? Opel Astra 2008, ecotec 1.7diesel motoros.

2020. nov. 16. 19:57
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
100%
Bár az én szélvédőmet cserélnék így! :D
2020. nov. 17. 14:12
 52/60 anonim ***** válasza:
100%

"Ez egy H Astra mert cr dízel nem volt G Astrába. De ez lejöhetett volna. Bár a lendkerék a ciki mert duplatömegü és az nem 60 ezer."

De volt! Késői G-kben volt még Z17DTL motor. Igaz, abban a 80 lóerősben meg ha jól tudom még fix volt a lendkerék.

Úgyhogy valószínű valóban faceliftes H Astra lesz Z17DTH, Z17DTJ vagy Z17DTR motorkóddal.

Ha hővédős bevonatolt és szenzoros a szélvédő, akkor a szerelő sokat bukik rajta. Abból a gyári új 100e fölött van.

2020. nov. 17. 14:38
 53/60 A kérdező kommentje:
Oké, jóindulattal tételezzük fel, hogy valóban gyári minőségi a szélvédő. De a régit mégis hogyan tudták tönkretenni?? Tudtommal kuplungank semmi köze a szélvédőhöz, akkor hogyan voltak olyan szerencsétlenek, hogy betörik? Talán ki kellett emelni az egész motort, és a szélvédőre zuhant?? Ahol ilyesmi megtörténhet ott már elgondolkodtató, hogy milyen szakértelemmel végzik a munkájukat...
2020. nov. 17. 18:47
 54/60 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg, hogy történt! Balesetek mindig lehetnek, semmilyen szakértelem nem véd meg tőlük!
2020. nov. 17. 19:00
 55/60 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudod elengedni ezt a k.rva kérdést, ugye?

Bele kell állni csak-azért-is alapon...

Megkaptad a választ a kérdésedre vagy 20 alkalommal, tisztán és érthetően leírva.

Mi a francot okoskodsz még?

2020. nov. 17. 19:06
 56/60 anonim ***** válasza:
94%

"De a régit mégis hogyan tudták tönkretenni??"

Bárhogy betörhet, ráesett egy villáskulcs vagy bármi, mindentől függetlenül akár.

"Tudtommal kuplungank semmi köze a szélvédőhöz,"

Jól gondolod.

"akkor hogyan voltak olyan szerencsétlenek, hogy betörik?

(...)

Ahol ilyesmi megtörténhet ott már elgondolkodtató, hogy milyen szakértelemmel végzik a munkájukat..."

Aki dolgozik, az előbb-utóbb hibázni fog. Ha neked ez fentebb leírt okádék valóban a véleményed, akkor még valószínűleg sose dolgoztál, vagy legalábbis semmi olyat, ahol van akár egy ici-pici felelősséged is lett volna. Semmi köze a hibázásnak,főleg egy ilyennek, amit nem is tudunk, hogy pontosan mi volt, meg hogy milyen a szakértelme az illetőnek. Ez egy igen ostoba vélemény szerintem.

2020. nov. 17. 19:16
 57/60 anonim ***** válasza:
29 Most.. mi van?
2020. nov. 19. 17:08
 58/60 anonim ***** válasza:
84%

Kerdezo, adok egy jo tanacsot: soha tobbet ne menj annak a szerviznek a kozelebe se. Mocskos g*ci atveros mind, le akarnak huzni, atverni, megkarositani, most is itt allsz megfurodve a semmit se ero autoddal mert szelvedot csereltek rajta es igy senki nem fogja megvenni, vesztettel egy csomo penzt, es meg sokkal tobbet fogsz vesziteni ha tovabbra is odahordod az autot. Legkozelebb meg talan ki is takaritjak javitas utan, es elillan az 'ujato-szaga', akkor mit csinalsz?

Ha ezt megfogadod, a szerviz jon _nekem_ egy rekesz sorrel, hogy egy ujabb hiszterikus pi*satol szabaditottam meg oket...

2020. nov. 19. 18:23
 59/60 anonim ***** válasza:
54%
Amúgy a csaj legalább meg is olyan jól mint amennyire át?
2020. nov. 19. 18:26
 60/60 anonim ***** válasza:
Tölts már fel képet a kocsiról és magadról, pls :)
2021. okt. 22. 05:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!