Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Átvert a szerelő?

Átvert a szerelő?

Figyelt kérdés
Múlthét csütörtökön elvittem az autómat, hogy cseréljenek kuplungot és lendkereket. Azt igérték hogy péntekre kész lesz minden. Pénteken felhivott a műhely vezetője, hogy sajnos baleset történt a műhelyben, és betört az autóm szélvédője. Már késő volt, hogy alkatrészt rendeljenek, ezért leghamarabb csak hétfőn (azaz ma) tudják kicserélni. A kellemetlenség miatt felajánlotta, hogy nem számítanak fel munkadíjat a kuplungra, és az alkatrészt is importőri áron adják. Hirtelen megörültem, hogy 60ezret spórolhatok, és azonnal elfogadtam az ajánlatot. Azóta megbántam, mert a barátnőm szerint igy most bármikor beázhat majd az autóm, és sokkal kevesebbet is ér, miután szélvédőt cseréltek. Igy most mennyivel ér kevesebbet az autóm? Opel Astra 2008, ecotec 1.7diesel motoros.

2020. nov. 16. 19:57
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
92%
ha 10 en mondják hogy hülyeségeket beszélsz, fogadd el hogy igazuk lehet:)
2020. nov. 16. 21:01
 22/60 anonim ***** válasza:
100%

Nem vert át a szerelő. Az átverés nem itt kezdődik, hanem ott, amikor a szerelő hibájából történt kárt a vevőn próbálják meg legalább nullásra, de inkább a műhely számára pozitív egyenleggel zárni.

Az autód nem ér kevesebbet. Lehet, hogy többet sem, de kevesebbet semmiképp. Ha netán rövid időn belül mégis beázna, biztos vagyok benne, hogy ez a műhely nem fog elhajtani a problémáddal, és nem fogja letagadni, hogy valaha is látott.

2020. nov. 16. 21:07
 23/60 anonim ***** válasza:
100%

Mivel vert át a szerelő? Szerintem nagyon korrekt volt.

"most bármikor beázhat majd az autóm" a barátnőd téved. Én két éve cseréltettem ki a szélvédőmet, pont azért, mert a gyári ragasztás elengedett a 9 éves autóban. Azóta nem ázik be.

Az autó értékét nem változtatja.

Egyedüli különbség, hogy a rendszámos matrica most kicsit máshogy néz ki (egy átlátszó matrica tartja ott az új szélvédőn)

2020. nov. 16. 21:14
 24/60 anonim ***** válasza:
100%

Minden olyan munka, szolgáltatás magában hordozza az ilyen és ehhez hasonló kellemetlenségek megtörténésének veszélyét, amikor az ügyféllel, vagy az ügyfél tulajdonában álló tárggyal kell dolgozni.

Megesik, hogy a kár, a sérülés a lehető legkörültekintőbb hozzáállás mellet is bekövetkezik, és nem lehet visszacsinálni. Pusztán azért, mert a beavatkozás jellege magában hordozza a veszélyt. Ilyenkor a szolgáltatót egyetlen mozzanat minősíti: hogy hogyan próbálja rendezni a helyzetet.

Ennél egy fokkal másabb, mikor gondatlanság okozza a bajt. De azt is be lehet ismerni és lehet korrektül rendezni.

Csak egy példát hoznék fel: a kezdő fodrász vasaláskor megégeti a hajad. Ez történhet hibás gép miatt, meg a fodrász rutintalanságából is.

Ha nem azzal védekezik, hogy a te hajad az oka, eddig egyetlen más hajjal sem fordult elő ilyen, és fizesd ki a beavatkozás árát, akkor szerintem már korrektül járt el. Persze itt is vannak fokozatok.

Nem vertek át a műhelyben.

Én nagyon örülnék, ha tudnám, hogy ha bárhova beviszem az autóm, és hasonló eset történik, akkor legalább ennyire tisztességesen járnak el, mint ahogy veled tették.

2020. nov. 16. 21:14
 25/60 anonim ***** válasza:
91%
Kerdezo, arra probalj meg valaszolni, hogy szerinted mit kellett volna tennie a szerelonek, hogy te ne erezd magad atverve? Ugy hagyni, betorve? Vagy ingyen javitani a kuplungot is, az alkatreszt is ingyen adni, csak mert apuci pici hercegnoje most csalodott mert fel nappal tovabb tartott az automentes elete?
2020. nov. 16. 21:15
 26/60 anonim ***** válasza:
100%

Spóroltál hatvanezret, és legalább ugyanolyan állapotú az autód (ha a kuplungjavítást is belevesszük, akkor pedig még jobb is), mint mielőtt bevitted a műhelybe.

Tehát nem vertek át.

2020. nov. 16. 21:18
 27/60 A kérdező kommentje:
Inkább mindjuk azt, hogy a 60ezer kárpótlás, amiért közel 3napra megfosztottak az autómtól. Az szélvédőcsere miatti értékcsökkenés nincs kompenzálva.
2020. nov. 16. 21:29
 28/60 anonim ***** válasza:
100%

A szélvédőcsere nem csökkentette az autód értékét.

Ha egy 1928-as, pajtában felejtett, rozsdamentesen megőrzött Ford A-Modelled lenne, 12 megtett mérfölddel, és abban cserélnének egy műhelybaleset miatt szélvédőt valami utángyártottra, na akkor elhinném, hogy csökkent az autód értéke.

Így viszont nem csökkent. Lehet, hogy nem is nőtt, ha csak a szélvédőcserét nézem (és a kuplungjavítást nem), de egészen biztosan nem csökkent.

2020. nov. 16. 21:35
 29/60 anonim ***** válasza:
91%
Tényleg már miért nem ők fizetnek, hogy dolgozhatnak a rozsdaboglyádon, gratulálok.
2020. nov. 16. 21:35
 30/60 anonim ***** válasza:
100%

Az autód nem egyedi, ritka vagy muzeális darab, ebből következően csak piaci értéke van, eszmei értéke nincs.

Tehát egy szélvédőcsere nem csökkenti az autód piaci értékét.

2020. nov. 16. 21:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!