Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Átvert a szerelő?

Átvert a szerelő?

Figyelt kérdés
Múlthét csütörtökön elvittem az autómat, hogy cseréljenek kuplungot és lendkereket. Azt igérték hogy péntekre kész lesz minden. Pénteken felhivott a műhely vezetője, hogy sajnos baleset történt a műhelyben, és betört az autóm szélvédője. Már késő volt, hogy alkatrészt rendeljenek, ezért leghamarabb csak hétfőn (azaz ma) tudják kicserélni. A kellemetlenség miatt felajánlotta, hogy nem számítanak fel munkadíjat a kuplungra, és az alkatrészt is importőri áron adják. Hirtelen megörültem, hogy 60ezret spórolhatok, és azonnal elfogadtam az ajánlatot. Azóta megbántam, mert a barátnőm szerint igy most bármikor beázhat majd az autóm, és sokkal kevesebbet is ér, miután szélvédőt cseréltek. Igy most mennyivel ér kevesebbet az autóm? Opel Astra 2008, ecotec 1.7diesel motoros.

2020. nov. 16. 19:57
1 2 3 4 5 6
 11/60 A kérdező kommentje:
Oké, spóroltam 60ezret a munkadíjon, de ennek minimum a dupláját buktam azzal, hogy most kevesebbet ér az autóm. Ráadul közel 3napig nélkülöznem is kellett az autóm a műhely hibája a miatt.
2020. nov. 16. 20:44
 12/60 A kérdező kommentje:
Lényegtelen, hogy szőke-e, vagy hogy milyenek a csöcsei. Egyébként ezt is félreértettétek, mert én is nő vagyok, nem "úgy" a barátnőm.
2020. nov. 16. 20:47
 13/60 anonim ***** válasza:
100%
Értsd már meg, hogy semmivel sem ér kevesebbet!
2020. nov. 16. 20:48
 14/60 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy kicserélték a szélvédőt még nem ér kevesebbet.

Ez kb olyan mintha attól érne kevesebbet a kocsid mert nem az az olajszűrő van benne amit a gyárban anno beletettek.

2020. nov. 16. 20:49
 15/60 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy ér kevesebbet az autód! Ráadásul új szélvédő van benne, tehát karcmentes.

Jó, én is nyugtalan, bizalmatlan lennék, ha ilyesmi történne egy műhelyben az autómmal, de a te esetedben maximálisan korrekt módon állt hozzá a műhely vezetője az esethez.

A ragasztásnak semmi baja nem lesz. Ha idáig a 12 éves ragasztás mellett nem ázott be, akkor jövő nyáron sem fog az 1 éves ragasztó "elöregedése" miatt.

2020. nov. 16. 20:50
 16/60 anonim ***** válasza:
92%

Szerintetek a kicserélt szélvédő miatt ér kevesebbet az autód?

Ne nevetesd ki magad. Korrekt volt a szerelő.

2020. nov. 16. 20:51
 17/60 anonim ***** válasza:
100%
Mondhatták volna azt is a műhelyben, hogy biztosan régebbről kőfelverődéses volt a szélvédőd, csak nem vetted észre, és most, emeléskor a karosszéria csavarodása miatt megrepedt, ezért már ki is vették a régit, és százhúsz lesz az új, plusz munkadíj...
2020. nov. 16. 20:52
 18/60 anonim ***** válasza:
95%
Inkább többet ér az autód. 2008-as szélvédő helyett van egy 2020-as.
2020. nov. 16. 20:52
 19/60 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban kevesebbet érne ettől és át akartak volna verni, akkor nem szóltak volna róla, csak simán kicserélik és te jó eséllyel észre sem vetted volna.
2020. nov. 16. 20:54
 20/60 A kérdező kommentje:
A régi szélvédő is hibátlan volt! Semmi karc, vagy repedés! Az egyetlen szépséghibája az volt, hogy a felső sarokban látszott egy régi külföldi matrica helye, de biztos el lehetett volna tüntetni.
2020. nov. 16. 20:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!