Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek van olyan hogy...

Szerintetek van olyan hogy valaki nem tud megtanulni vezetni?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok és meglett a jogosítványom. 100 órát vettem mire eljutottam a vizsgáig, azon elsőre átmentem viszont nem érzem azt hogy tudnék vezetni. Az oktatóm is azt mondta egy ismerősnek hogy nem tudja milyen csoda folytán mentem át a vizsgán. :( Azóta 2x voltam gyakorolni a tesómmal és ő is azt mondja hogy nem tudok vezetni... Autót szeretnék venni de nem tudom van e így értelme?!
2020. okt. 26. 08:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
69%
Nincs olyan. Amire nagyon vágysz meg tudod tanulni bármi is az. A vezetés tipikusan egy olyan műfaj amit nem akkor tanulsz meg normálisan még vizsgán túl vagy, hanem amikor már a saját autoddal gyakorolsz rendszeresen.
2020. okt. 26. 08:40
 2/15 anonim ***** válasza:
54%

Esetleg próbálkozz automata váltós autóval, nekem jól megy vele a vezetés, de teljesen meg tudom érteni, ha valaki egyszerűen képtelen azt a primitív kuplungkonstrukciót taposni 3 másodpercenként.

Én sem vennék már manuális váltós autót, pedig mint mondtam jól vezetem. Összehasonlíthatatlanul egyszerűbb, biztonságosabb és komfortosabb az automata.

2020. okt. 26. 08:42
 3/15 anonim ***** válasza:
93%

NAgyon sokan nem tudnak vezetni , csak erőltetik mert megakarnak felelni a többieknek.

Ha tudnának vezetni az emberek akkor nem lenne ennyi súlyos és halálos közlekedési baleset.

2020. okt. 26. 09:00
 4/15 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem inkább tanulható az autóvezetés, viszont adottság is kell hozzá. Például térlátás. Vannak olyan emberek, akik teljesen érthetetlen módon nem tudnak megoldani pofonegyszerű dolgokat sem, mert nem érzik valamiért. És ha nem érzi, bizonytalanabbá válik, amitől az egész még rosszabb lesz. Múltkor jött hozzám egy ügyfél, a parkolóban úgy állt meg (merőlegesen az úttal), hogy az autójából egy jó másfél méter kilógott az útra. Előtte meg 2 méter hely a padkáig, ami nem is volt magas. Kiszállás után sem fogta fel, hogy így forgalmi akadályt képez az autó, én szóltam neki, hogy szerintem álljon beljebb, nehogy nekimenjen valaki. Oké, mosolyog, mondja, hogy nem érzi az elejét. Visszaül, és előrébb megy 30 centit. Mondom, menjen tovább, ne féljen a padkáról se, mert nem fog leérni az autó eleje. Ááá, nem, jó ez így. Az autó segge továbbra is az útra lóg, én pedig beláttam, hogy ez itt már nem csak tudás, tanulás kérdése, hanem ő ezt így abszolút nem érzi, de még kiszállva sem. Úgy, hogy területi képviselőként nagyon sokat vezet egy átlagemberhez képest.

Te 20 évesen még más vagy, neked még kell a rutin, ami nagyon sokat számít. Amikor megszereztem a jogosítványt, az oktató azzal az üzenettel engedett utamra, hogy ne higgyem azt, hogy most már tudok vezetni, mert nem tudok. Viszont most már gyakorolhatok egyedül legálisan. És ez igaz is. Amikor megkaptam a jogsit, utólag belátom, hogy én nem adtam volna még meg. A rutin nagyon fontos, meg hogy az ember mentálisan is ott legyen, el tudja nyomni az egóját a közlekedésben, és partnerként tekintsen a többiekre, ne legyőzendő ellenfélként, mint ahogy sajnos sokan teszik.

2020. okt. 26. 09:11
 5/15 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem csak olyan van aki nem gyakorolt eleget. Keresbegy megfelelo tanart. Most hogy megvan az engedelyred, barki legalisan tanithat, akar olyan is akinek nincs engedelye ha ő maga sose ül a kormany mögé, a lenyeg higy tudjon vezetni. A testvered is jo, csak ezt mi ennyibol nem tudjuk megallapitani. Hogy mondta hogy nem tudsz vezetni? Azt javasolta hogy add fel az egeszet vagy azt hogy tobbet kene tanulnod? Ha elobbi, akkor ne o legyen a tanarod. Es persze jobb lenne olyan aki nem csak tud vezetni hanem van is engedelye hogy amig nagyon nem megy addig bizonyos esetekben o vehesse at a volant gond nelkul.
2020. okt. 26. 09:12
 6/15 anonim ***** válasza:
97%

Simán van, nem kötelező mindenkinek vezetni.

Ha ennyire nem megy, akkor el kellene menni valami olyan, hozzáértő trénerhez, aki releváns véleményt tud alkotni, aztán ha úgy van, kettétörni a jogosítványt, és buszozni.

2020. okt. 26. 09:24
 7/15 anonim ***** válasza:
25%
Olyanról már hallottam, hogy állítólag a roma tanulóvezetőket nem mindig merik megbuktatni.
2020. okt. 26. 09:29
 8/15 anonim ***** válasza:
Én se merném...
2020. okt. 26. 09:31
 9/15 anonim ***** válasza:
95%
Van. Érdekes módon, azt elfogadják az emberek, hogy valaki nem tud hegedülni vagy zongorázni, stb. De valamiért úgy gondolják, hogy az autóvezetés nem ilyen, Pedig de. Ha valakinek nincs érzéke hozzá, gyakorolhat akármennyit, úgyis csak egy pánikroham közeli stresszes állapotban fogja terelgetni a kocsiját, az idő jelentős részében teljesen fogalmatlanul azzal kapcsolatban, hogy éppen mi történik körülötte. Ennek ellenére eröltetik, mert azt hiszik, hogy ha nincs hozzá érzék, megtanulható. Nem tanulható meg, ha nincs hozzá érzéke, nincs mire alapozni. Rengeteg gyakorlással persze a kezelőszervek úgy-ahogy gond mentes kezelése elsajátítható, de ettől még nem fog tudni vezetni. Aki nem képes egyszerre 5-6 dologra figyelni, sosem lesz jó vezető. De még közepes sem. Időzitett bomba lesz, pontenciális áldozat.
2020. okt. 26. 09:37
 10/15 anonim ***** válasza:
83%

Rengeteg olyan embernek van jogosítványa, és vezet is autót, aki nem tud vezetni. Látom őket, mikor közlekedek.

Hogy ők egyáltalán meg akartak-e tanulni? Jó kérdés... Tapasztalatom szerint a legtöbb ember nem tudásra, hozzáértésre vágyik, csak papírra, engedélyre, hogy csinálhassa azt. Mintha nem lenne jelentősége, hogy jól csinálja-e. Konkrétan rengeteg ember bele sem gondol, hogy autóval embert is lehet ölni.

Ha tesód látott vezetni, akkor beszélgess vele arról, hogy mit nem csinálsz jól, és próbáljátok együtt kitalálni, hogy ebben van-e esélyed fejlődni. Az tény, hogy jó vezető csak évek múlva lesz a legtehetségesebb ember is. És az is tény, hogy van akinek több gyakorlás kell ugyanahhoz a szinthez.

2020. okt. 26. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!