Szerintetek van olyan hogy valaki nem tud megtanulni vezetni?
Esetleg próbálkozz automata váltós autóval, nekem jól megy vele a vezetés, de teljesen meg tudom érteni, ha valaki egyszerűen képtelen azt a primitív kuplungkonstrukciót taposni 3 másodpercenként.
Én sem vennék már manuális váltós autót, pedig mint mondtam jól vezetem. Összehasonlíthatatlanul egyszerűbb, biztonságosabb és komfortosabb az automata.
NAgyon sokan nem tudnak vezetni , csak erőltetik mert megakarnak felelni a többieknek.
Ha tudnának vezetni az emberek akkor nem lenne ennyi súlyos és halálos közlekedési baleset.
Szerintem inkább tanulható az autóvezetés, viszont adottság is kell hozzá. Például térlátás. Vannak olyan emberek, akik teljesen érthetetlen módon nem tudnak megoldani pofonegyszerű dolgokat sem, mert nem érzik valamiért. És ha nem érzi, bizonytalanabbá válik, amitől az egész még rosszabb lesz. Múltkor jött hozzám egy ügyfél, a parkolóban úgy állt meg (merőlegesen az úttal), hogy az autójából egy jó másfél méter kilógott az útra. Előtte meg 2 méter hely a padkáig, ami nem is volt magas. Kiszállás után sem fogta fel, hogy így forgalmi akadályt képez az autó, én szóltam neki, hogy szerintem álljon beljebb, nehogy nekimenjen valaki. Oké, mosolyog, mondja, hogy nem érzi az elejét. Visszaül, és előrébb megy 30 centit. Mondom, menjen tovább, ne féljen a padkáról se, mert nem fog leérni az autó eleje. Ááá, nem, jó ez így. Az autó segge továbbra is az útra lóg, én pedig beláttam, hogy ez itt már nem csak tudás, tanulás kérdése, hanem ő ezt így abszolút nem érzi, de még kiszállva sem. Úgy, hogy területi képviselőként nagyon sokat vezet egy átlagemberhez képest.
Te 20 évesen még más vagy, neked még kell a rutin, ami nagyon sokat számít. Amikor megszereztem a jogosítványt, az oktató azzal az üzenettel engedett utamra, hogy ne higgyem azt, hogy most már tudok vezetni, mert nem tudok. Viszont most már gyakorolhatok egyedül legálisan. És ez igaz is. Amikor megkaptam a jogsit, utólag belátom, hogy én nem adtam volna még meg. A rutin nagyon fontos, meg hogy az ember mentálisan is ott legyen, el tudja nyomni az egóját a közlekedésben, és partnerként tekintsen a többiekre, ne legyőzendő ellenfélként, mint ahogy sajnos sokan teszik.
Simán van, nem kötelező mindenkinek vezetni.
Ha ennyire nem megy, akkor el kellene menni valami olyan, hozzáértő trénerhez, aki releváns véleményt tud alkotni, aztán ha úgy van, kettétörni a jogosítványt, és buszozni.
Rengeteg olyan embernek van jogosítványa, és vezet is autót, aki nem tud vezetni. Látom őket, mikor közlekedek.
Hogy ők egyáltalán meg akartak-e tanulni? Jó kérdés... Tapasztalatom szerint a legtöbb ember nem tudásra, hozzáértésre vágyik, csak papírra, engedélyre, hogy csinálhassa azt. Mintha nem lenne jelentősége, hogy jól csinálja-e. Konkrétan rengeteg ember bele sem gondol, hogy autóval embert is lehet ölni.
Ha tesód látott vezetni, akkor beszélgess vele arról, hogy mit nem csinálsz jól, és próbáljátok együtt kitalálni, hogy ebben van-e esélyed fejlődni. Az tény, hogy jó vezető csak évek múlva lesz a legtehetségesebb ember is. És az is tény, hogy van akinek több gyakorlás kell ugyanahhoz a szinthez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!