Nehéz megtanulni motort vezetni?
A1 kategórián gondolkodtam, hogy megcsinálom.
2 éve van b jogsim, lány vagyok.
Motorral nehezebb lesz megtanulni váltani?
Honda cbr 125 lenne az oktató motor
És 125cc-ig milyen motort ajánlatok amivel azért lehet előzgetni meg húz is azért?
Megtanulni nem nehéz, de jól motorozni igen. Sok gyakorlás kell hozzá. Erősen ajánlom, hogy a jogsi után, minél előbb menjél el vezetéstechnikai tréningre és ezt utána évente 1x vagy 2x ismételd meg. Engem ez mentett meg több balesettől.
Könnyű váltani, csak lassításnál kell odafigyelni, hogy 1-esbe rakd mielőtt megállsz, mert álló helyzetben már nem olyan egyszerű. Illetve üresbe rakást kicsit nehéz megszokni, de menni fog.
125cc-ből nagytestű robogót vennék. Ha motort akarsz, akkor CBF 125.
A nehéz megtanulni motort vezetni meg az előzgetni valahogy nem fér össze.
PErsze ha tudsz bociklizni akkor megtanulható a motorozás is, de hogy már te előzgetni akarsz , még a szőr is feláll a hátamon.
Örülj hogy egy két évig csak simán elgurulj a motorral , ne húzogasd a bajszát mert megfog haragudni esetleg.
Két része van a kérdésre:
A motort vezetni könnyű megtanulni. Ha a jogsid megvan, akkor jön a "gyakorolni, gyakorolni, sokat gyakorolni" időszak.
Arra nagyon oda kell figyelni, hogy autóvezetésnél van körülötted sok száz kilo vas. Ami autóvezetéskor egy kis koccanás, az motorozásnál bizony kórház látogatás.
A forgalomban közlekedni már nehezebb. Szokták mondani, a hangos kipufogót, egész nap reflektor használatát. Nekem nem jött be. A hangos kipufogótól nem hallottam a forgalmat.
Sajnos arra fel kell készülni, hogy a magyar utakon a méret adja a tekintélyt. Egy motoros még arra sem számíthat, hogy főútvonalon megkapja az elsőbbséget (Egy hét a balesetin tanított meg ere). A motorosokat sokan az eszetlen száguldozók alapján ítélik meg, azért időnként érthetetlen rosszindulatra is számíthatsz.
Saját tapasztalatom:
Sokkal gyorsabb (Budapesten), mint az autó vagy a BKV, de a protektorok / védőruha fel és levételi idejével számolni kell
Nyáron tűző napon álló helyzetben a sisak nagyon át tud melegedni.
Tavasszal- ősszel a hűvös reggelek miatt számítani kell arra, hogy reggel felöltözöl és a ruha egy része táskában/hátizsákban megy haza
A motor/robogó fogyasztása még egy BKV bérlettel is lehet versenyképes.
Készülj fel arra, hogy egy zápor esetén átszállsz BKV-ra, vagy olyan felszerelést használsz, ami ilyenkor is biztonságos (Én a sisakból nem láttam ki ilyenkor)
Sajnos a motor sem hűséges típus, mindig oda kell lakatolni valamihez, különben könnyen "máshoz szegődik"
Ha előzgetés alatt ugyan azt értjük, ahhoz azért gyakorlat (városban különösen) és talán erősebb motor kell , de a motorozás nem attól gyors, hanem attól, hogy lámpánál lépésben előre tudsz gurulni a sor elejére.
A 125-ös motor inkább a nyugis (városi) utazásról szól.
Vezetni nem nehéz megtanulni. Jól motorzni viszont az. Én kb.5 eve motorozok. Volt pár esesem utcan. De mind csak kissebb csúszás volt(kb.3). Viszont én enduroztam is. Amit most akarok ujra kezdeni csak a mostani motoromat (Husqvarna sm 610) kicsit féltem 😅.Ezert meg gondolkodom rajta. De nagyon hianyzik az endúrozás. Tehat valaoszinuleg ujra kezdem... Na de nem is ez a lenyeg hanem az hogy en aranylag tudok motorozni meg eleg soakt is szoktam. De nem modnom magam jó motorosnak. Nem motozok rosszul de jol se. Ahoz hogy valaki jol motorozzon rengeteged kell gyakorolni. De egyebkent vagj bele :D . Nem sok jobb dolog van a motorozasnal . Imadom teljesen kikapcsol. Nagyon jo dolog. De amugy ha 2 eve van B jogsid akkor legalabb 19 eves vagy. Miert A1-et akarsz csinalni? Mehetsz A2 re is. Nem azt mondom hogy egyböl nagyobb motorral kezdj motorozni. De elobb utobb fogsz valtani. Es szerintem felesleges ketszer vagy ha az A-t is csinallod majd akkor 3 szor vizsgazni... Tehat szerintem A2-őt csinalj de ugyan ugy 125-össel kezdj hogy legyen meg fokozatosság. Az meg hogy milyen motort ajanlok attol függ hogy milyen stilusra gondolsz? Kis gyorsi,tura,enduro/supermoto,esetleg chopper ? Most en igy latatlanban endurot/supermotot javaslok. De ez azert van mert nekem ez a stilusom. Igy nem is irok ra peldakat. De egyebkent ha elmondod milyen stilusu motort szeretnel. Szivesen mondok parat ami velemynem szerint jó😁.eleg Sok motorost ismerek tehat lattam már par motort.
19/F
Fentebb már leírták a lényeges dolgokat, csak annyit tennék hozzá, ha 2 éve van B jogsid, akkor 18 már elmúltál, csinálhatod az A2-t is. Ha vonz annyira a motorozás, akkor megspórolsz magadnak egy kategóriát.
Attól persze még vehetsz kisebb, 125-ös motort, de nagyobb a merítés, nem korlátoz, ha kicsit A1 felett van teljesítmény vagy köbcentiben a kinézett típus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!