Most ez komoly kérdés? Ha manuális váltóson tanulsz vezetheted mindkettőt, ha automatán, akkor korlátozott lesz a jogsid.
2019. júl. 1. 11:18
2/11 anonim válasza:
Automatán tanulj, könnyebben veszed az akadályokat.Aztán később ráérsz módosítani.
Ugyanis egyre több a villanyautó, és az aut. váltós kocsi, sosem tudhatod mid lesz később.
2019. júl. 1. 12:05
3/11 anonim válasza:
Manuális váltóson. Igazából a váltás egyszerűbb, mint gondolnád, kb. mintha egy kapcsolót billentenél át. Ha félsz a kuplungtól, akkor válassz dízel autót, azokat nehezebb lefullasztani, de egyébként azt sem egy nagy ördöngösség elsajátítani.
2019. júl. 1. 12:20
4/11 anonim válasza:
Mindenképp manuálissal érdemes, mert akkor nem leszel automata váltósra korlátozva.
Eleinte nehéz dolog a váltásra figyelni, elindulásnál eleinte könnyű lefulladni, viszont onnantól hogy belejössz, igazából menni fog.
2019. júl. 1. 13:39
5/11 anonim válasza:
Mindenképpen kéziváltós, mert akkor bármilyen autót elvzethetsz a későbbiekben is.
2019. júl. 1. 16:53
6/11 anonim válasza:
Szerintem is manuálissal, ha azt tudod vezetni, akkor az automatát is, fordítva nem feltétlenül.
Többiekhez:
Van olyan jogsi, amivel csak automatát lehet vezetni? Mert többen úgy írtátok, mintha lenne ilyen. Erről nem hallottam még.
2019. júl. 1. 17:45
7/11 anonim válasza:
6-os! Igen. Tanulni akármin tanulhat, de ha automatán vizsgázik, akkor a jogsija csak arra lesz érvényes.
2019. júl. 1. 17:47
8/11 anonim válasza:
Van jogsi csak automatára. Logikus is, mert ha valaki aki még csak automatát látott beül manuálisba, nem biztos hogy szép véget érne a dolog.
2019. júl. 1. 20:02
9/11 anonim válasza:
Egyértelműen manuálissal.Ugyan jóval nehezebb vezetni,viszont így bármilyen autót el tudsz vezetni,fordítva ez nem igaz
2019. júl. 1. 23:52
10/11 Majatom válasza:
6-os. Én személy szerint még nem láttam, de a jogi lehetőség meg van rá, mert a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 8. mellékletben, ahol a korlátozó kódok vannak felsorolva, van rá kód:
"78. Automata sebességváltóval rendelkező járművekre korlátozva"
Egyébként meg mindenképpen manuálissal érdemes megtanulni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!