Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi időbe kerülne megtanuln...

Mennyi időbe kerülne megtanulni Forma-1-es autót vezetni?

Figyelt kérdés

Megtenni úgy egy gyors kört, hogy tegyük fel én megyek 1:22:999-et, a versenyző pedig 1:22:011-et.

Ez elképzelhető vagy ennyire nem lehet megközelíteni egy átlag sofőr számára egy olyat, aki ilyen szinten versenyez csak ha én elkezdeném 5 éves korba és iszonyú tehetséges lennék?

2018. dec. 5. 23:20
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
Átlagosként esélyed sincs ennyire megközelíteni. Egy 1:40-et esetleg tudsz menni ha kicsit ügyesebb vagy. Egyébként ilyen közelit csak akkor tudsz ha ténylegesen versenyző vagy.
2018. dec. 5. 23:38
 2/28 A kérdező kommentje:
1:40... Ejha, elég nagy a szakadék. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz volna.
2018. dec. 5. 23:45
 3/28 anonim ***** válasza:
Hát, van az még nagyobb is, csak optimistán írtam 1:40-et, egyébként lesz az 2 perces idő is egy átlagos B kategóriás sofőrnek. Csak gondolja bele abba, hogy gyengébb autóval egy F1-es pilóta is ott ,ahol az első 1:22-t megy, ő 1:28-at a gyengébb kocsival.
2018. dec. 6. 00:01
 4/28 anonim ***** válasza:

Egy kezdő 4 perc alatt se tudnà megtenni azt a távot.

A nagyon tehetséges gyerek már kicsi korától gokarttal kezdi majd így megy feljebb a lépcsőkön.

2018. dec. 6. 06:51
 5/28 veterán vas ***** válasza:

Ha egy átlagos versenyző köridejét veszed alapul, akkor a saját esetedben, nyugodtan használd a 2-es vagy inkább a 3-as szorzót.

Az is elképzelhető, hogy az utcai autókhoz szokott vezetőnek, már az elindulás is gondot okozna egy F1-es autóval.

2018. dec. 6. 08:30
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Én kicsit tehetséges sofőrnek gondolom magam (nem biztos, hogy az is vagyok, ez ilyen férfi népbetegség), de látva azt, hogy mennyire pontosan a jó íven autóznak, mennyire a határokon, legkevesebbet fékezve és lehető legnagyobb tempóban a kanyarban, tudva azt, hogy mennyit bír még 8 kör után a gumi, mekkora gázt adhatsz, ne fékezz kéttized másodperccel többet mert elfékezted a kanyart és ketten kielőznek... nem gondolom, hogy valaha meg lehet tanulni isteni tehetség nélkül. Vagy ha igen, mire eléri az átlagember azt a szintet, mehet nyugdíjba.
2018. dec. 6. 09:09
 7/28 anonim ***** válasza:

Nézz videókat pályanapokról youtube-on, miket bénáznak mekkora esések bukások vannak ha csak egy kicsit pontatlanul veszik be a kanyart. És ezek saját utcai autók, nem ezer lóerős F1-es gépek és nem is versenykörülmények között nyomják. A sofőrök is általában már mentek gyorsan, nem teljesen kezdő utcai sofőrök.

Pár nap alatt meg lehet tanulni úgy kezelni egy F1-es gépet, hogy el tudj indulni, ne fulladj le vele és úgy ahogy körbecsordogálj vele egy pályán. Több hónapos - pár éves rendszeres gyakorlással el tudsz jutni odáig, hogy "csak" 10-15mp-et verjen rád körönként egy profi versenyző és ne forogj meg egyik kigyorsításnál sem, ha valami gebasz van, jó eséllyel össze is tudd szedni az autót. És ez már jó eredmény.

Nem olyan egyszerű mint amilyennek látszik, vagy mint a számítógép előtt nyomni a játékot.

Ha csak 1 mp-et kapsz Hamiltontól, akkor már elmondhatod, hogy profi F1-es pilóta vagy.

2018. dec. 6. 09:25
 8/28 anonim ***** válasza:
Én viszonylag jól vezetek pályán, nemrég kint voltam ott ahol az egyik magyar bajnok kissrác kint volt. 12 éves. Hát barátom, ő ott se fékezett, ahol szerintem kellett volna. 3 kör alatt rámvert egy kört. Padlóig nyomta a kanyarban is.
2018. dec. 6. 09:30
 9/28 anonim ***** válasza:

Nem menne, az a helyzet, hogy egy F1-es autóhoz nagyon komoly fizikum kell, tehát fizikailag kell edzened, főleg nyakra, de komoly hátizom, karizom is, meg hasonlók kellenek. Másképp fékezésnél leszakad a fejed szó szerint, ha ki akarod használni a fékerőt, amit egy F1-es autó tud. Ha pedig nem használod ki az autó fékerejét például, akkor pedig percekig fogsz körözni ott, ahol Hamilton 1:15 alatt körbeér.

Másik: bármilyen fejlettek is ezek a gépek, az F1-ben az ABS és az ESP, vagyis bármilyen menetstabilizáló, kipörgésgátló be van tiltva. Tehát ezek a 800-900 lovas monstrumok szabadjára vannak engedve, 100%-ig a pilóta kell megszelidítse az autót. Egy átlagember ha beülne egy ilyen autóba, a második kanyarban pörögne, mint a centrifuga.

2018. dec. 6. 12:11
 10/28 A kérdező kommentje:

Vauu... Milyen kocsival ment kis srác egyébként? De ha te már rutinos sofőr vagy, pályán is van tapasztalatod akkor, hogy tud ő mégis jobban, bátrabban menni 12 évesen?

Azzal tisztában voltam, hogy nem könnyű vezetni sem fizikai szempontból, sem úgy en bloc a kocsi ereje miatt. Ha már arra gondolunk, hogy egy utcai Porsche mit tud, amit ugyebár bárki megvásárolhat.

2018. dec. 6. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!