Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi időbe kerülne megtanuln...

Mennyi időbe kerülne megtanulni Forma-1-es autót vezetni?

Figyelt kérdés

Megtenni úgy egy gyors kört, hogy tegyük fel én megyek 1:22:999-et, a versenyző pedig 1:22:011-et.

Ez elképzelhető vagy ennyire nem lehet megközelíteni egy átlag sofőr számára egy olyat, aki ilyen szinten versenyez csak ha én elkezdeném 5 éves korba és iszonyú tehetséges lennék?

2018. dec. 5. 23:20
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Azt egyébként megfigyeltem már, a nagy futamon meg főleg szembetűnő, hogy a versenyzők kifejezetten vékonyak. Nem is az a sportos alkat mint a focisták.
2018. dec. 6. 13:36
 12/28 anonim ***** válasza:
Igen, jellemzően alacsony termetűek, és csak szálkásítanak, hogy ne legyenek túl nagydarabok, mert az hátrány. Elképesztően szűk az a kis lyuk, ahol ülnek, és súlyban is előnyös, ha kisebb termetűek. Amúgy a legjobb utcai Porsche is lófa*z egy F1 autóhoz képest.
2018. dec. 6. 13:51
 13/28 A kérdező kommentje:

Ezek a régi sportautók is akkora tudást igényeltek vagy esetleg még nagyobbat?

https://www.youtube.com/watch?v=RYtTRQUAXU8

2018. dec. 7. 10:05
 14/28 anonim ***** válasza:

Ő úgy tud menni 12 évesen, hogy napi 6 órát edz. Verseny gokarttal nyomtuk, ugye annak mezei halandó közelébe se tud kerülni, mert bőven egy kocsi ára az.

Plusz jár edzésekre satöbbi. Mert 20 perc után rohadtúl tud ám fájni a kezed, meg a hátad. Szervó meg ilyenek nincsenek, szóval izomból kell tekerni.

Ja és kb 60%-kal könnyebb mint én. Sokat számit. De a Sony GT játékán is komoly helyezést ért, ha pedig 8-10-n játszunk szinte mindig ő az első.

2018. dec. 7. 10:25
 15/28 A kérdező kommentje:
Vagy úgy... így már mindjárt érthető. Egyébként nekem nem autóversenyzőként volna valaha is lehetőségem kipróbálni egy ilyen gokartot? Mivel nagyon drága és ki sem tudnám használni, értelemszerűen nem vennék meg egyet, de egyszer mindenképp érdekelne a dolog. Nem feltétlenül egy váltós KZ1-re gondoltam, csak egy kicsit erősebbre mint a bérgokartok, amik már nem nyújtanak semmi izgalmat.
2018. dec. 7. 11:11
 16/28 A kérdező kommentje:
Tom Cruise-ról van egy videó, ahol egy nap a Red Bull egyik F1-es autóját próbálta ki, és láthatóan nagyon jól ment neki már az első próbálkozásra is. Az ideje is egyre csak javult, és nem úgy nézett ki mint egy élőhalott miután kiszállt az autóból. Ez mivel magyarázható?
2019. jan. 1. 21:34
 17/28 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=UyW8FdzH9dg

Sokkal jobban ment neki mint a Top Geares Richard Hammondnak, aki mégiscsak benne van az autó témákban. Ő teljesen máshogy festett itt:

https://www.youtube.com/watch?v=EGUZJVY-sHo

2019. jan. 1. 21:36
 18/28 anonim ***** válasza:
Na jó, de őt folyamatosan tanítják vezetni, elég sokat gyakorol. És már 20 év ezelőtt Indy500-ban nyomta, mert szerepelt olyan filmben.
2019. jan. 2. 04:44
 19/28 A kérdező kommentje:

Vajon mi az a szint, amit a filmeken még tudnak a színészek, mikor autókat vezetnek, és mi az amit már egy profibb sofőrrel forgatnak?

Például a Spectre-be Daniel Craignek a Stig (Ben Collins) volt a stunt drivere.

Vagy ott van a Need for Speed c. kis film, a Tolvajtempó stb.

Steve McQueenről olvastam, hogy kifejezetten utálta átadni a volánt a forgatások során másnak, mivel ő is versenyezgetett a színészkedés mellett, de mégis volt amit nem vele vettek föl.

2019. jan. 2. 12:50
 20/28 anonim ***** válasza:

Ez nagyon egyénfüggő, sok mindentől függ, eleve a józan észtől is.

Ha nagy a kockázat, akkor szóba sem jöhet, mert még ha "csak" meg is sérül a színész, akkor is le kell állítani a forgatást hónapokra, ami nem valami kifizetődő.

Szerintem maximum alapvető dolgokat csinálnak még a színészek, sima kanyarodás, könnyebb manőverek, de van amikor az egészet rábízzák a kaszkadőrökre.

Persze Tom Cruise más kategória, de ő már arra is játszik hogy minél hajmeresztőbb dolgokat csináljon meg, ezzel plusz felhajtást/reklámot is szerezve a filmnek.

De ő meg is teheti, mert alkalmas is elvégezni, de mellette hatalmas befolyása is van a film készítésébe(ha jól tudom több filmben ő a producerek egyike is), ráadásul ő a tipikus oldschool iskolát vallja, miszerint akkor lesz jó a film, ha hitelesen eljátsszák maguk, nem pedig akkor ha az egészet zöld vászon előtt forgatják le.

Steve McQueen is megtehette, ha jól tudom csak 1-2 jelenetet nem ő csinált, de azóta sokminden változott, ezt egy "mezei" színész nem csinálhatná meg, már csak azért sem mert manapság inkább hasonlítanak egy termékhez, amit többen birtokolnak egyszerre, és rengeteg szigorú kritérium meg van szabva, így a biztosító, manager és társai biztos nem engednék.

2019. jan. 3. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!