Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Biciklis baleset. Ki fizet ha...

Biciklis baleset. Ki fizet ha nincs Casco?

Figyelt kérdés

Nővérem autójának nekiment egy bicikilis hátulról. Ő megállt egy zebránál, a biciklis mögötte már nem tudott. Olyan szinten belement, hogy betört a hátsó ablak, behorpadt a csomagtartó, meg a lökhárító is megsérült. A biciklis egyben maradt, nem lett semmi baja, a bicikli is megúszta. Nővérem kiszállt kapásból, megkérdezni hogy "él-e még, stb.", erre a biciklis annyival elintézte hogy ő most nem ér rá ilyenekre, és visszaforgalomban elhajtott az autók mellett.

Ilyenkor mi van? Casco nincs az autón, sima biztosítás természetesen van. A biztosítóval már fel lett véve a kapcsolat. Konkrétumot még nem tudunk. De én simán el tudom képzelni, hogy ilyenre nem fog fizetni. Ha ez így lesz, akkor mit lehet tenni? Megy a kb. fél milliós javítás majd zsebből vagy mi?

2020. okt. 8. 20:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lett volna szabad elengedni. Rendőrségi feljelentést kell tenni, de kb. 0 az esélye, hogy megtalálják. Ilyen esetben a biztosító nem fizet.
2020. okt. 8. 20:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A kötelező az általad másoknak okozott károkat téríti meg, mem azt, ha neked okoznak kárt.

A te károdat a biciklis vagy a biztosítója (ha van) fizetné meg.

Ezt elcseszte a nővéred, ott kellett volna tartania és rendőrt hívni, hogy igazoltassa. Így már esélytelen, hogy behajtsátok rajta az összeget. Tanulópénz.

2020. okt. 8. 21:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha kamera felvette, megtalálják azért és fizetni fog.
2020. okt. 8. 22:37
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

Ez láthatóan egy unatkozó 14 éves gyerek troll kérdése, aki felült az utóbbi pár hónap szidjukabicajost hype-vonatára.

A saját köteleződ nem neked fizet, és ha ez a sztori igaz volna, akkor nyilván tudnád, mert nyilván nem vette volna fel senki sem a kapcsolatot a biztosítóval és nem nekünk kéne elmagyarázni, hogy hogy működik a KGFB rendszere, hanem már tudnád.

Nyilván a csávó fejjel/vállal betörte a hátsó üveget, meg behorpadt minden, majd eltekert. Én kenődtem már fel kb 20 km/h-s sebességkülönbséggel hasonló módon egy autó hátsó ablakára, konkrétan a kormányszarv találta el az ablakot, és semmi baja nem lett a kocsinak, egy ici-picit megkarcolódott az ablak. Én viszont azt hittem, befosok a fájdalomtól, nemhogy elbicajozni lett volna energiám (amúgy se szokásom másnak okozott kárt nem megtéríteni). Ahhoz, hogy betörd az ablakot, behorpaszd a csomagtartót meg kárt tegyél a lökhárítóban, véleményem és igen szűkös tapasztalatom szerint igen nagy sebességgel kell beleszállnod az autóba. Utána valszeg ott is maradsz a földön, felülni sem fogsz tudni, nemhogy elbicajozni. Hagyjuk már. Kreatív ötleteid és energiád inkább könyvírásra fordítsd.

2020. okt. 8. 22:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az a véleményem, mint 4-esnek:

"Olyan szinten belement, hogy betört a hátsó ablak, behorpadt a csomagtartó, meg a lökhárító is megsérült. A biciklis egyben maradt, nem lett semmi baja, a bicikli is megúszta."

Milyen autó és milyen bicikli lenne az, ahol az autó ilyen komoly sérüléseket szenved, de a bicikli megússza, legalábbis annyira, hogy el lehet vele tekerni????

Arról már ne is beszéljünk, hogy a biciklis nem vasból van, mint a bicikli váza meg az autó karosszériája. Ha az autó így megsérül, milyen állapotban lenne a biciklis????

Szóval ordas nagy kamu.

2020. okt. 9. 00:11
 6/10 anonim ***** válasza:
Bp-i autósoknak pont volt ma egy bicajos sztorija, ott elment a bicajos , de lehet kárt okozott a Mercibe.
2020. okt. 9. 00:32
 7/10 D. Brasco ***** válasza:
93%
Ez az egesz akkora kamu mint ide Dubai......persze a kocsi hatulja romra törik,de a bringas fogja magát vissza ül a cangára és elhajt......hogyne........
2020. okt. 9. 06:59
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Kamu!!! Aki biciklizik, az jól tudja. Ha vasat horpaszt meg üveget tör, akkor se a biciklis se a bicikli nem marad közlekedésre képes állapotban.
2020. okt. 9. 08:20
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb nézzél pár videót bicikli-autó ütközésekről, hogy hihető legyen a kamukérdésed.
2020. okt. 9. 08:54
 10/10 anonim ***** válasza:
91%

Kamu. Egy lökhárító behorpadása esetén a vékony és könnyű bicikli felni tuti kuka, eltörik, vagy legalább is akkora hupli lesz benne, hogy nem fér el a villában, nem lehet vele elhajtani. A csomagtartó behorpadása, az ablak betörése szintén akkora erőhatást igényel, amit egy puhatestű kerékpáros nem tud kivitelezni a saját sérülése nélkül.

Jelentve mint kitaláció.

Ideje lenne trolltalanítani a fórumot, mert most már minden valódi kérdésre jut egy kitaláció is.

2020. okt. 9. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!