Biciklis baleset. Ki fizet ha nincs Casco?
Nővérem autójának nekiment egy bicikilis hátulról. Ő megállt egy zebránál, a biciklis mögötte már nem tudott. Olyan szinten belement, hogy betört a hátsó ablak, behorpadt a csomagtartó, meg a lökhárító is megsérült. A biciklis egyben maradt, nem lett semmi baja, a bicikli is megúszta. Nővérem kiszállt kapásból, megkérdezni hogy "él-e még, stb.", erre a biciklis annyival elintézte hogy ő most nem ér rá ilyenekre, és visszaforgalomban elhajtott az autók mellett.
Ilyenkor mi van? Casco nincs az autón, sima biztosítás természetesen van. A biztosítóval már fel lett véve a kapcsolat. Konkrétumot még nem tudunk. De én simán el tudom képzelni, hogy ilyenre nem fog fizetni. Ha ez így lesz, akkor mit lehet tenni? Megy a kb. fél milliós javítás majd zsebből vagy mi?
A kötelező az általad másoknak okozott károkat téríti meg, mem azt, ha neked okoznak kárt.
A te károdat a biciklis vagy a biztosítója (ha van) fizetné meg.
Ezt elcseszte a nővéred, ott kellett volna tartania és rendőrt hívni, hogy igazoltassa. Így már esélytelen, hogy behajtsátok rajta az összeget. Tanulópénz.
Ez láthatóan egy unatkozó 14 éves gyerek troll kérdése, aki felült az utóbbi pár hónap szidjukabicajost hype-vonatára.
A saját köteleződ nem neked fizet, és ha ez a sztori igaz volna, akkor nyilván tudnád, mert nyilván nem vette volna fel senki sem a kapcsolatot a biztosítóval és nem nekünk kéne elmagyarázni, hogy hogy működik a KGFB rendszere, hanem már tudnád.
Nyilván a csávó fejjel/vállal betörte a hátsó üveget, meg behorpadt minden, majd eltekert. Én kenődtem már fel kb 20 km/h-s sebességkülönbséggel hasonló módon egy autó hátsó ablakára, konkrétan a kormányszarv találta el az ablakot, és semmi baja nem lett a kocsinak, egy ici-picit megkarcolódott az ablak. Én viszont azt hittem, befosok a fájdalomtól, nemhogy elbicajozni lett volna energiám (amúgy se szokásom másnak okozott kárt nem megtéríteni). Ahhoz, hogy betörd az ablakot, behorpaszd a csomagtartót meg kárt tegyél a lökhárítóban, véleményem és igen szűkös tapasztalatom szerint igen nagy sebességgel kell beleszállnod az autóba. Utána valszeg ott is maradsz a földön, felülni sem fogsz tudni, nemhogy elbicajozni. Hagyjuk már. Kreatív ötleteid és energiád inkább könyvírásra fordítsd.
Nekem is az a véleményem, mint 4-esnek:
"Olyan szinten belement, hogy betört a hátsó ablak, behorpadt a csomagtartó, meg a lökhárító is megsérült. A biciklis egyben maradt, nem lett semmi baja, a bicikli is megúszta."
Milyen autó és milyen bicikli lenne az, ahol az autó ilyen komoly sérüléseket szenved, de a bicikli megússza, legalábbis annyira, hogy el lehet vele tekerni????
Arról már ne is beszéljünk, hogy a biciklis nem vasból van, mint a bicikli váza meg az autó karosszériája. Ha az autó így megsérül, milyen állapotban lenne a biciklis????
Szóval ordas nagy kamu.
Kamu. Egy lökhárító behorpadása esetén a vékony és könnyű bicikli felni tuti kuka, eltörik, vagy legalább is akkora hupli lesz benne, hogy nem fér el a villában, nem lehet vele elhajtani. A csomagtartó behorpadása, az ablak betörése szintén akkora erőhatást igényel, amit egy puhatestű kerékpáros nem tud kivitelezni a saját sérülése nélkül.
Jelentve mint kitaláció.
Ideje lenne trolltalanítani a fórumot, mert most már minden valódi kérdésre jut egy kitaláció is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!