Miért van ennyi baleset nap mint nap?
Azért mert túl könnyen adják a jogsit...Meg ugyebár csak ELMÉLETBEN van szó az előzésről,a gyakorlatban egyik oktató se gyakorolja az előzést a tanulóval,pedig ez is fontos lenne.Nekem is csak egyszer mondta az oktatóm hogy előzzek meg valakit de azt is csak azért mert szintúgy tanuló volt aki 30-al döcögött és a környéken nem volt egy árva lélek se.Nem is csoda hogy annyi baleset van az úton...
Tehát lényegében egy friss jogsisnak gőze sincs arról hogyan kell előzni,sokan még ilyenkor sincsenek tisztában a kuplung használatával stb mert a gyakorlatban b..... ezt elmagyarázni...
Régen is volt sok baleset, csak épp kevésbé tudtak róla az emberek, mert nem volt fenn neten, ahol bárki láthatta.
Amúgy meg ha már arról van szó, statisztikailag a 24 éven aluliak okozzák a legtöbb balesetet, ebből azért le lehet vonni pár dolgot Személy szerint én biztos nem adnék jogsit 24 év alatt, mert hiába felnőtt papíron valaki 18 éves korában, azért az még nem az az időszak mikor nem kapható a sok " haverokkal ökörködésre " csak épp ha kocsi van alattuk, akkor már másra is veszélyesek.
Szerintem ez nem életkor függő.Van egy kritikus időszak amikor valakinek friss jogsija van és nincsen semmilyen vezetési tapasztalata élesben.Ilyenkor vagy túl béna az illető vagy hajmeresztő manővereket hajt végre.Ezt az időszakot elvileg ki kéne nőnie az embereknek de sajnos a legtöbben megragadnak egy adott szinten és nem tudnak tovább fejlődni
Tehát az 50 éves Pista bácsi 30 év vezetés után még mindig nem tud normálisan elindulni a zöld lámpánál de a 30 éves vagány Tibor se tud magába szállni aki Need For Speed-en nőtt fel és folyamatosan indokolatlanul száguldozik / előz stb Az a baj hogy sokan megragadnak a "friss jogsis" szinten és egész életükben bénán vagy őrülten vezetnek,ezért van ennyi baleset.Rengeteg olyan ember van akiknek több mint 20 éves vezetési tapasztalata van de mégis úgy vezetnek mintha nemrégen kapták volna meg a jogsijukat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!