Miért van ennyi baleset nap mint nap?
Nem erről van szó, hanem, hogy egy bizonyos kor alatt az ember sokkal kevésbé érzi a felelősséget.
Mentős vagyok, sajnos sok esettel találkozok, illetve a statisztikák sem ilyen reklámból származnak, hanem a szomorú valóság.
Magyar mentalitás, hogy sietni kell mindenhova, nem elég a városban az 50km/h, és településen kivül a 90km/h hiszen az autó 180LE tud ez többel is menni....
Nekem ne mondja senki, hogy azért vesznek gyorsasági nagymotort sokan, mert a 90-es tempóra vannak ráállva. EGY szabályosan közlekedő motorost sem láttam még, mert csak megrugatja neki, hiszen ez a motor lényege... Én az összeset már akkor megbüntetném, amikor kihozza a szalonból! Úgyis száguldozásra veszik!
Figyelmetlenség, rohanás, janizás ....stb. Röviden ennyi!
# 9
Azért van így mert a 24 alattiaknak van kevés vezetési rutinjuk. Ha 34 lenne a korhatár akkor a 30 alattiak okoznak a legtöbb balesetet...
A rendőrségi statisztika szerint az elsődleges ok a "gyorshajtás" 30%-kal. Igaz azt elfelejtik részletezni, hogy ennek nagy rész a "sebesség helytelen megválasztása" vagyis a relatív gyorshajtás, és csak elenyésző számban az abszolút gyorshajtás okoz balesetet.
Második helyen évek óta az elsőbbségadás van 25%-kal és azt követi a kanyarodás 17%-kal mint baleseti ok.
Az előzés a hetedik helyen kullog:
hagyjuk már ezt a hülyeséget hogy "sok hülye van az utakon" ember, mindenki hibázhat, és hibázik is... Én hivatásos sofőr vagyok évek óta (értsd kamionos), nekem sokkal jobban oda kell figyelni mint bárki másnak, és előrelátónak lenni, minden szabályt ismerni, az árunak megfelelően vezetni stb... de még én is hibázik a mai napig, az hogy nem lett belőle gond az a szerencsén múlik. Te is ugyan úgy hibázol, csak épp nem lesz belőle semmi szerencsére. Na, van aki hibázik és pont lesz valami, ez van. Régen is volt sok baleset, pedig akkor kevesebb autó volt. A koccanást meg szerintem nem kellene balesetnek venni, az inkább legtöbbször figyelmetlenség, de akár lehet egy téli megcsúszás is és összekoccantok kicsit...
Ahogy a számítógép programok sem tökéletesek soha, mert tökéletesre lehetetlen megírni elsőre, úgy az ember sem mindig jól méri fel a helyzetet, csak itt utólag nem lehet javítani, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!