Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó kipufogó kiégetése?...

Autó kipufogó kiégetése? Többi lent

Figyelt kérdés

Adott egy 3-as Golf 1.6 (75 LE) benzin 1996-ból.

Óra szerint 280 000 km van benne (szerintem nyugodtan meg lehet szorozni 2-vel egy ilyen idős kocsit), tehát igazából ez csak egy támpont, ha egyáltalán számít.

Én már beletettem 40 000 km-t tavaly január óta, abból olyan 35 000 km-t városban, alacsony fordulaton váltva, a kedvezőbb fogyasztás miatt.

Ebből adódik, hogy elég kormos a kipufogó, szeretném kiégetni.

Egyáltalán ez lehetséges? Tehát hogy a kipufogó vége is kitisztuljon teljesen, mert ugye az a “leghidegebb”. Fel tud annyira melegedni a vége is? Főleg ilyen őszi időbe (országúton 90-nél azért csak kapja rendesen a “hűtést”)?

Olaj és egyéb szűrők cseréje, nagyszerviz most volt, tehát műszakilag elvileg rendben.

A CO értéke valamiért magas, a katalizátor be lett méretve külön, az jó.

Tehát innentől kezdve még kis millió oka lehet, de kiindulva a valós futásteljesítményből, lehet már motor túl öreg hozzá. Büdös benzin szagú (ez mondjuk annak is köszönhető, hogy ott tankolok, ahol lentebb leírtam), de nincs füst, olajat sem eszik egy dekát sem.

Visszatérve a kiégetésre, hogy kell csinálni?

Valahol olvastam egy másik kérdés alatt, hogy 80% terhelésen (nekem 5200 a max fordulat, tehát kb 4000-4200 fordulaton) járatva kéne menni vele 15-20 percet. Ez nekem országút, 4. fokozatra tippelek.

Ez tényleg elégetne minden koszt benne?

Természetesen tankolnék bele 100-as OMV-t.

Igen, egyébként Auchan-nál tankolok, nem kérek róla véleményt.

Ez egy 20+ éves kocsi, amit még 92 oktános benzinre (is) terveztek, tehát ennek a 95-ös “arany”. Épp ezért nem látom értelmét “jobbat” tankolni bele, ha egyszer 92-essel is tökéletesen menne.

2020. szept. 29. 09:58
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Az már nagyjából jó.
2020. okt. 2. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!