Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kétütemű robogó kipufogójának...

Kétütemű robogó kipufogójának tisztítása vegyi úton?

Figyelt kérdés

50-es kétütemű robogóm melegen (3 km után) irgalmatlan füstöt okád. Utánaolvastam, és megtaláltam az okát: mivel csak rövid távon használom, lerakódik a kipufogóban a dzsuva és nem ég ki. Ennek orvoslására két megoldást olvastam:

A) hosszú (több tíz km-es) távon húzatás

B) kipufogó leszerelése és hegesztővel vagy benzin+kompresszoral való kiégetése.

A gond az, hogy egyikre sincs nincs lehetőségem. Olyan helyen élek, ahol garantáltan megbüntetne és kiparancsolna a forgalomból a rendőr ha furikázással próbálnám kiégetni, és nincs alkalmas helyem a másik kiégetős módszerre sem (+ a tűzoltókat is rámhívnák, tekintve hogy mekkora füsttel jár a kompresszoros kiégetés).

Létezik-e C opció? Mondjuk valami oldószerbe tenni a kipufogót egy napra, ami megszabadítja az olajos-kormos lerakódásoktól?

2017. jún. 10. 12:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Pedig a legegyszerűbb a haladás során való kiégetés, főúton, egyforma tempóval-magas fordulaton-hőségben jól ki tud égni. Igaz a megkeményedett salak nem ég ki, de csak a nagyja igen.

Vagy pörkölővel is jól kilehet, az sok helyen van, gázpalack is.

És szintetikus olajat kell használni, ami elég és kevésbé füstől.

2017. jún. 10. 12:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor kénytelen leszek az éjszaka közepén kimenni vele egy főűtra, és húzni neki egy órát. Hőség ugyan nem lesz, de talán megúszom a rendőrt és a szégyent. Szintetikus olajat használok amúgy.
2017. jún. 10. 14:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Miért büntetne meg ezért a rendőr? Egy hétvégi napon motorra ülsz, végignyomod az elkerülőn nyélgázon. Egy jó 50-60km-es ilyen nyélgázos móka után ki fog égni.
2017. jún. 10. 14:49
 4/7 A kérdező kommentje:

Németországban élek, és sajnos egyszer már megállítottak érte. A rendőr azt mondta, hogy ez a motor egyértelműen nem alkalmas forgalomban való részvételre (valóban akkora füstöt csinál, hogy a visszapillantóban alig látok valamit, a buszmegállóban fulladozó emberekről nem is beszélve). Elmagyaráztam neki, hogy csak pár km után csinálja és éppen akkor kezdte. Az lett, hogy ott kellett hagynom és hazasétálnom, másnap hidegen meg hazahoztam füst nélkül. Büntetést akkor nem kaptam, de szeretném a szituációt elkerülni.

Az országúton éjszaka talán nem lesz ilyen gond, bár az 50-60 km-nél reméltem, hogy kevesebb is elég hozzá.

2017. jún. 10. 15:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor beszélj motor-autó szerelőkkel, nekik van amivel kiégetik.
2017. jún. 10. 15:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor még az az alternatíva van, hogy elviszed egy lakatos műhelybe, ott leveszik a kipufogót, begyújtja heggesztővel, majd nyomja bele a levegőt, ott csak nem szól érte senki sem. Ilyen módon pár perc alatt kiég.
2017. jún. 10. 15:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Siker. Bő 20 kilométer teljesen füstmentesítette a robogót. Föl-alá mentem egy 5 kilométeres szakaszon nyélgázon kemény 45-tel, és a harmadik forduló, azaz 15 km után már alig füstölt, a végére meg gyakorlatilag teljesen eltűnt minden füst. Köszönöm, mindenkinek ment a zöld!
2017. jún. 11. 01:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!